LETO USRED OKTOBRA: Od ponedeljka pakao na zemlji, ko preživi pričaće!

Počinje pravo miholjsko leto, i to baš na Miholjdan! Posle nekoliko hladnijih dana, ponovo nam stiže lepše vreme, a temperature će, prema najavama meteorologa, biti iznad proseka za ovo doba godine i ići će čak i do 28 stepeni.

– Za vikend će biti sunčano i veoma toplo. U subotu maksimalna dnevna temperatura biće od 20 do 25 stepeni, a drugog dana vikenda se očekuje još toplije vreme, kada će se živa u termometru popeti do 27. podeoka – kaže meteorolog Đorđe Đurić i dodaje da nam je ovaj topao vazduh stigao sa juga.

Lepo, toplo i sunčano vreme, prema njegovim rečima, nastaviće se i u prvoj polovini sledeće sedmice u ponedeljak i utorak, sa maksimalnim temperaturama od 22 do 28 stepeni, koliko će, kako je rekao, biti u pojedinim mestima.

– Naoblačenje je moguće u sredu, ali će i dalje biti stabilno i toplo vreme sa temperaturama iznad 20 stepeni – ističe Đurić.

On, međutim, napominje da će noći i jutra, i pored ovako visokih temperatura, koje nas očekuju preko dana, biti hladniji, odnosno u skladu sa jesenjim vremenom.

– Lepo vreme odgovara svima, a pažnju treba da obrate starije osobe, astmatičari i srčani bolesnici, koji treba da prilagode dozu lekova koje uzimaju u redovnoj terapiji. Skrenula bih pažnju svima da prilagode oblačenje jer su jutra i večeri i dalje hladni. Ipak je jesen i polovina oktobra – rekla je Macura.

Izvor: Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *