LIČNI STAV: „ZDRAVSTVUJ VLADIMIRE VLADIMIROVIČU“!

Završio se Veliki rat. U Evropi nastadoše znatne geopolitičke promne. Na Istoku se oformila država čija je okosnica bila Velika Rusija. Na čelu te države dođe „nerus“, Džugašvili Staljin. Dugi niz godina  surovo je vladao državom, komadajući Rusiju na „republike“. Kod nas je to već viđeno, Tito sa svojim satrapima „očerupao“ je Srbiju pod devizom: „Slaba Srbija-jaka Jugoslavija“. To seme zla i danas rađa otrovni korov.

Posle Staljinove smrti, naslednici sve više slabiše državu a čovek čije je osnovno načelo bilo „glasnost“ načini najveću uslugu „neprijateljskom Zapadu“ i dovede državu do ivice provalije. Nastade ekonomsko i političko opadanj, a velika infacija srozala je ionako nizak standard. Poslednji u nizu rušilaca od nekedašnjeg džina napravio je ekonomsko-političkog patuljka.

Međutim, kao što se pre desetak vekova stvorio jedan Vladimir koji je uneo prvoslavnu veru u Kijevsku Rusiju i okitio se svetačkim oreolom, tako se i sada našao jedan drugu moskovski Vladimir. Uneo je u Rusiju veru u sopstvenu vrednost i snagu. Džinobskim koracima za kratko vreme podigao je ekonomski, politički i vojni značaj i svrstao Rusiju u sam svetski vrh gde joj je i mesto.

Zapadne sile (čitaj: angloamerikanci i NATO) uložili su a i dalje ulažu ogromna sredstva kako bi zaustavile snaženje Rusije, plašeći je svojom moći. Gospoda zaboravljaju da se ne može „medved zaplašiti rešetom“ i kako veliki pesnik reče: „Tvrd je orah voćka čudnovata“… Ne pokušavajte da a zagrizete, otići će vam ne samo zubi već i mnogo više od toga.

Poštovani Vladimire Vladimiroviču, na dobro velikog ruskog i malog srpskog naroda želim da ti Bog podari zdravlje i dug život a pameti već imaš dovoljno.

Ne, ja nisam rusofil. To može biti neki Francuz ili Nemac… Mi pravi Srbi nismo rusofili, mi se rađamo sa genima večitog i nerazrušivog prijateljstva sa bratskim ruskim narodom.

I zato smo proteklo meseca kada smo klicali u Beogradu „Zdravstvujte Vladimire Vladimiroviču“ klicali i vascelom ruskom pravoslavnom bratskom narodu.

Dušan Milovanović

Inženjer u penziji

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *