LIDER SPS-A I ČETNIČKI VOJVODA U RATU: Šešelj udario na Dačića!

Na Dan ustanka naroda Srbije, 7. jula koji je bio državni praznik u Socijalističkoj Republici Srbiji i Republici Srbiji, od 1945. do 2001. godine i danas se na najrazličitije načine gleda.

I dok jedna strana tvrdi da je 7. jul 1941. godine u Beloj Crkvi, kod Krupnja kada je Žikica Jovanović Španac na seoskom vašaru ubio dva žandarma, najvažniji u našoj istoriji, drugi su mišljenja da se narod tog dana uopšte nije digao na ustanak!

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj za “Alo!” tvrdi da se taj dan nikada nije smeo slaviti jer je tada “pala samo srpska krv”.

– Na taj dan srpski narod se nije digao ni na kakav ustanak, samo je lažno se predstavivši kao pripadnik tog naroda Žikica Jovanović Španac ubio dva srpska žandarma narednika Bogdana Lončara i još jednog žandarma. Komunisti su podmetnuli srpskom narodu da se to slavi kao dan ustanka protiv fašističkog okupatora da bi Srbe što više ponizili. A Hrvatima nisu mogli da nađu nijedan dan za dan ustanka, pa su proglasili dan četničkog ustanka u Srpskoj Krajni 27. jula za dan ustanka Hrvatskog naroda, jer 27.jula 1941. na području Srpske Krajne digli su se samo četnici na ustanka i komunisti su bili sa njima, a onda su se komunisti odvojili posle izvesnog vremena. Inače, srpski narod se digao na ustank protiv fašističkog okupator i protiv ustaša još u maju 1941. godine na području Hercegovine bez ikakve uloge komunista u tome – kaže Šešelj za “Alo!“.

Šef Socijalističke partije Srbije i prvipotpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić s druge strane za “Alo!” kaže da 7. jul mora da se obeležava.

– To je dan ustanka protiv fašizma i treba da se obeležava. U celoj porobljenoj Evropi kvislinzi su bili meta pokreta otpora, oni su služili okupatoru. Oni su sprovodili zločin nad svojim narodom. Nedić je bio predsednik okupacione vlade kad su streljani đaci u Kragujevcu iz škole koju je on završio i nakon toga je nastavio svoj mandat koji mu je Hitler dao – rekao je Dačić.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *