Ljajić: Priča o rekonstrukciji Vlade je štetna za vladajuću koaliciju

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić ocenio je da je rekonstrukcija Vlade Srbije posao za premijerku Anu Brnabić i Srpsku naprednu stranku koja je stožer koalicije, ali da je priča o tome pred beogradske izbore štetna za vladajuću koaliciju.

„Priča o rekonstrukciji (Vlade) pred važne beogradske izbore je štetna i za vladajuću koaliciju i za sam rad vlade, jer se onda javnost bavi time ko ide, a ko ostaje, a administracija čeka da vidi šta će se dogoditi“, rekao je Ljajić Večernje novosti od petka.

On je dodao da je Vlada Srbije stabilna i da funkcioniše „više nego korektno“, da postoje različita mišljenja u samoj Vladi, ali da je sve u redu dok su razmimoilaženja na nivou demokratske debate.

Ljajić je dodao da je Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) na čijem je čelu spremna na razgovor sa drugim partijama oko koalicija za izbore za Skupštinu Beograda, ali i da je spremna da ide sama.

On je dodao da će njegova partija prvo razgovarati sa Srpskom naprednom strankom, a potom i sa Socijalističkom partijom Srbije.

„SDPS trenutno ima više nego simbolično učešće u gradskoj vlasti i nemamo imperativ da po svaku cenu ulazimo u neku koaliciju. Ideja saveza sa (Ivicom) Dačićem nije nova Ali prvo ćemo razgovarati sa SNS, pa tek onda sa SPS i eventualno nekim drugim strankama“, rekao je Ljajić.

On je rekao da ne veruje da je realno da opozicija na beogradske izbore izadje u jednoj koloni, kao i da vladajuća koalicija time ne treba da se bavi, već da „izborima pridje ozbiljno i odgovorno“.

Izvor: Beta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *