LOMI SE POSLEDNJI STUB IMPERIJE: Svi mediji pred palatom, čeka se obraćanje kraljice!

Kraljica Elizabeta je u strahu uoči sastanka sa princem Harijem i njegovom suprugom Megan koji bi trebalo da bude održan danas u Bakingemskoj palati, zbog sumnje da bi mlađi sin princeze Dajane i princa Čarlsa mogao da izađe u javnost i iznese sve detalje ukoliko ne dobije ono što želi.

Ovo je prvi put da se, od kako su Hari i Megan objavili da se povlače iz svih kraljevskih dužnosti, pojavljuje pretnja televizijskim intervjuom.

Kraljica Elizabeta II, princ Čarls, princ Vilijam i princ Hari prisustvovaće sastanku na Sandringam imanju. Očekuje se da Megan, vojvotkinja od Saseksa, sastanku prisustvuje putem video poziva iz Kanade, gde se trenutno nalazi. Sastanak bi trebalo da traje nekoliko sati.

Kraljica je jasno stavila do znanja da želi da ova situacija bude rešena u roku od nekoliko dana kako bi se sprečila dalja materijalna šteta.

Za princa Filipa, vojvodu od Edinburga kažu da je „duboko povređen“ odlukama svog unuka i ljut je zbog „nepoštovanja“ koje su princ Hari i njegova supruga Megan pokazali.

  • Vojvoda je uz kraljicu i podržava je – rekao je izvor iz kraljevske palate. Pa ipak, ne očekuje se da će i princ Filip prisustvovati ovom delikatnom sastanku.
  • Pomoćnici Bakingemske palate strahuju od vojvode i vojvotkinje od Saseksa; oni smatraju da bi se za porodicu pokazalo problematičnim ako bi im se dozvoli da se odvoje.
  • Tom Bradbi, novinar ITV-a i prijatelj prinčeva Vilijema i Harija, upozorio je u nedelju da vojvoda i vojvotkinja od Saseksa razmišljaju o televizijskom intervjuu u kom bi otkrili razloge zašto su se povukli iz porodice.
  • Imam neku ideju o tome šta bi moglo da bude emitovano u potpunom, nezabranjenom intervjuu i mislim da to ne bi bilo prijatno – napisao je Bradbi u Sandej Tajmsu.

Kraljevski izvor rekao je da postoji „zabrinutost“ iza kapija palate zbog tog intervjua.

  • Pogledajte samo šta se dogodilo sa vojvodom od Jorka u Nevsnajtu – rekli su izvori.

Za vojvodu od Kembridža se priča da se uznemirio kada se pojavio njegov brat da potvrdi glasine o njihovom raskolu u intervjuu s Bradbijem. Posebno je zabrinut što par planira da se „oglasi“.

  • Zato su ovi pregovori tako delikatni – dodao je izvor.

Drugi kraljevski insajderi nagoveštavaju da se vojvoda i vojvotkinja od Saseksa spremaju da preko prijatelja otkriju više o „izazovima“ sa kojima su se suočili tokom prethodnih nedelja. Biće ovo buran početak nedelje ne samo za Veliku Britaniju, već i za svet…

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *