Lovci tipa „orao“ nadletali Preševo i vratili se u Kraljevo!

Četiri borbena aviona Vojske Srbije „J-22 orao“ juče oko 16 časova u brišućem letu nadletali su Preševo, u blizini administrativnog prelaza sa Kosovom i Metohijom.

Lovci su, kako Kurir saznaje, poleteli sa aerodroma Lađevci i uputili se preko Brzeća i Kopaonika, ka Preševu i Bujanovcu.

Borbeni aparati viđeni su iznad Brzeća, Preševa i nekoliko gradova na jugu Srbije. Reč je o avionima „J-22 orao“, jurišnim bombarderima.

Deset minuta posle prvog naleta, ponovo su prošli istom putanjom, a zatim se vratili i sleteli u Lađevce, saznaje Kurir.

Albanci iz Preševa kažu da su avioni „veoma uznemirili građane“ upravo zato što su nisko leteli, preneo je Fonet. U Vojsci Srbije je rečeno da su avioni leteli u okviru generalne probe sutrašnjih vojnih manevara koji se održavaju u Pasuljanskim livadama i da su korostili vazdušni prostor iznad teritorije Srbije.

Ova velika vojna vežba je, kažu u Vojsci Srbije, najavljena preko sredstava javnog informisanja predhodnih dana upravo da garđani ne bi bili uzemireni zbog letova aviona.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *