Lukašenko nam šalje RAKETE i HELIKOPTERE

Aleksanar Lukašenko

Vojska Srbije postaje sve JAČA SILA: Lukašenko nam šalje RAKETE i HELIKOPTERE

Foto: Profimedia

Beograd i Minsk pregovaraju i o isporuci novih sistema protivvazdušne odbrane

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko planira da Srbiji pored četiri Miga-29 isporuči i PVO sisteme i helikoptere!

 

Pored četiri miga, koji će biti modernizovani prema istom principu kao i šest ruskih lovaca koje nam je donirala Rusija, Beograd i Minsk pregovaraju i o isporuci novih sistema protivvazdušne odbrane, raketa za te sisteme i transportnih helikoptera Mi-17.

– Lukašenko je voljan da maksimalno pomogne srpsku vojsku. Pošto je sva vojna tehnika o kojoj se pregovara ruske proizvodnje, tražena je i dobijena dozvola predsednika Rusije Vladimira Putina. Dok su četiri lovca Mig-29 donacija, Lukašenko za ostalu vojnu tehniku nudi specijalne cene koje su daleko ispod tržišnih – prenosi izvor upućen u pregovore.

I dok niko u vrhu vlasti nije želeo da komentariše ove navode, bivši potpukovnik Kontraobaveštajne službe Ljuban Karan smatra da smo ruskim i beloruskim avionima ojačali avijaciju.

– Nabavka različitih protivvazdušnih sistema omogućila bi višeslojnu odbranu, a ako se među njima nađe i moćni raketni sistem S-300 poštovaće nas i najmodernija avijacija NATO. Istovremeno, nabavkom transportnih helikoptera povećava se operativna sposobnost vojske, koja postaje manje osetljiva na eventualna iznenađenja i provokacije – podvlači Karan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *