LUKAŠENKO: Vladari iz senke koriste koronu za novi poredak!

Grupa milijardera zloupotrebom koronavirusa pokušava da izvrši novu raspodelu političko-ekonomske moći u svetu kako bi nastavili da kontrolišu tokove novca, postavljaju i smenjuju vlade, izazivaju ratove, krize i recesije, a sumnja se osnovano da su ti takozvani vladari iz senke, među kojima je i osnivač „Majkrosofta“ Bil Gejts, u tu svrhu i pustili novi koronavirus.

Njihov plan da se pojave kao spasioci kako bi sačuvali moć ozbiljno je poremetio predsednik SAD Donald Tramp. Zato je na njihovom udaru, čemu za sada uspešno odoleva.

Na to upozorava predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, koji tvrdi da bi svetski igrači mogli da iskoriste pandemiju koronavirusa da preoblikuju svet bez rata.

  • Zar nemate utisak da svetske sile žele da preoblikuju svetski poredak uz pomoc takozvane psihoze koronavirusa, uključujući širenje infodemije – upitao je on.

Lukašenko je podsetio na predlog UN da se odštampa novac u visini od deset odsto od svetskog BDP za borbu protiv ekonomskih posledica virusa.

  • To je prazan novac. Američki dolar nastavlja da gubi vrednost kao takav. Doći će do inflacije. Ko će dobiti te hiljade milijardi, kod koga će one završiti? Zar to neće dovesti do toga da bogati postanu još bogatiji, a siromašni još siromašniji? Hoće – smatra beloruski predsednik.

On se slaže da će svet biti drugačiji nakon pandemije.

  • Glavno pitanje za mene jeste gde će biti naše mesto u ovom novom svetu, a ne ova koronapsihoza i infodemija – kaže Lukašenko.

Nisu nepoznati navodi, o čemu je polovinom marta pisao Srpski telegraf, da je koronavirus pustila grupa milijardera predvođena Gejtsom, gde su i Majkl Blumberg i Pjer Omidjar, poznat i kao novi Soroš. U njihovoj organizaciji je u Njujorku oktobra prošle godine, samo pet meseci pre izbijanja pandemije, održana simulacija virusa uz pretpostavku od 65 miliona mrtvih. Uz njih tu su i porodice Rokfeler, Rotšild, Morgan i Soroš, kojima Tramp, kako je pisao naš list, zadao ozbiljan udarac jer je iz njihovih kandži prvi put posle 107 godina preuzeo kontrolu nad Američkom centralnom bankom (FED). To je od presudne važnosti za svetsku ekonomiju jer FED ima kontrolu kredita za 186 centralnih banaka širom planete.

Parlalelno Tramp, kako je takode pisao Srpski telegraf, pravi novu uniju sa ruskim i kineskim predsednikom Vladimirom Putinom i Si Đinpingom kako bi, primarno, zajednički savladali pandemiju, a potom nastavili rad na oporavku svetske ekomomije. Putin je pre tri dana poslao SAD avion medicinske pomoći, na čemu mu se Tramp zahvalio. Zbog svega toga Tramp je na udaru vladara iz senke.

Politički analiticar Branko Radun za Srpski telegraf navodi da je Lukašenko zapravo govorio da globalisti putem korone hoće da poraze suvereniste na čelu sa Trampom.

  • Neko bi rekao da su to teorije zavere, ali takve primedbe gube na kredibilnosti jer je ovo prvi put izrekao jedan evropski lider. Nije on to rekao bez osnova, ima obaveštajne informacije, što daje na težini – tvrdi Radun.

On dodaje da se ispostavlja da ovo nije samo bitka za zdravlje ljudi i da se u pozadini borbe protiv pandemije zapravo vodi žestok sukob raznih lobija, naftaša, bankara za prevlast i dominaciju u svetu:

  • Tu je i rat za američke izbore, pokušaj grupe milijardera, medu kojima je i Gejts, da prikažu Trampa kao nesposobnog u borbi protiv korone kako bi na takvoj kampanji progurali nekog svog kandidata za šefa Bele kuće koji bi poništio sve što je Tramp uradio, od otimanja FED, što je epohalni svetski dogadaj, do normalizacije odnosa sa Pekingom i Moskvom – ocenjuje Radun.

Bivši šef diplomatije SRJ Vladislav Jovanović smatra da mnogi svetski moćnici situaciju sa koronom zloupotrebljavaju za „lov u mutnom“.

  • U ovoj mutnoj situaciji, u kojoj se ne zna iz kog pravca vetar duva i sa kakvim posledicama, iza zavesa se na svetskoj sceni istovremeno odvija borba za prevlast. Tramp je prihvatio da je iluzija da SAD mogu da vladaju svetom nije osnovana, te da je neophodna saradnja sa drugim moćnim državama. Naravno da se tome protive dosadašnji vladari iz senke, koji bi da zadrže kontrolu. Videćemo kako ce se okoncati taj „rat“ – navodi Jovanović.

Za sada se, kako zaključuje za Srpski telegraf, nazire kondominijum SAD, Rusije i Kine, što je dobro za Srbiju jer je državni vrh predvođen predsednikom Aleksandrom Vučićem znacajno unapredio odnose sa Belom kućom i neguje prijateljske odnose sa Moskvom i Pekingom.

Izvor: Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *