Maja Gojković blokirala saobraćaj zbog šopinga

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković preozbiljno je shvatila svoju funkciju, pa je umislila da joj je sve dozvoljeno.

Naš paparaco uhvatio je prvu damu parlamenta kako bez ikakvih obzira blokira žutu traku, deo kolovoza na kojem je strogo zabranjeno i kretanje i zaustavljanje, samo da bi obavila šoping u centru grada!

– Videla sam crnu limuzinu kako se kreće žutom trakom, gde inače smeju samo vozila javnog prevoza i taksisti. Onda se vozilo u jednom momentu zaustavilo, iz njega su istrčali neki ljudi u odelima, otvorili zadnja vrata i izašla je Maja Gojković. Ušla je u prodavnicu, obavila šta je imala, a vozač je za to vreme blokirao žutu traku, pa su trolejbusi morali da ga s mukom zaobilaze. Viđala sam tako bahate vozače, ali kad gospođa Gojković misli da to tako može, zašto ne bi i ostali građani – ispričala nam je prolaznica koja je slučajno ispratila ovu scenu u Svetogorskoj ulici u prestonici.

Ovakav prekršaj bi novčanik običnog smrtnika olakšao za 5.000 dinara, koliko je zakonom definisana kazna za nepropisno parkiranje i vožnju žutom trakom.

Profesor Saobraćajnog fakulteta u Beogradu Milan Vujanić objašnjava za Kurir da je Maja Gojković svakako učinila prekršaj jer je žuta traka neprikosnoveni prostor za kretanje javnog prevoza.

– To je kažnjivo, osim za vozila pod pratnjom i vozila s prioritetom. Možete da budete i predsednik države, ne smete ni da ulazite u žutu traku, a kamoli da parkirate. Ako vozilo Maje Gojković nije bilo jasno označeno da je vozilo pod pratnjom, ona je običan učesnik u saobraćaju. Samo vozila pod pratnjom mogu da prekrše pravila parkiranja, zaustavljanja, preticanja na punu liniju… Ne zaboravite da službena vozila nisu vozila pod pratnjom i za njih važe saobraćajna pravila kao i za sve – naglašava Vujanić.

Naš list je već pisao o sličnim faulovima Maje Gojković, kojoj blokiranje saobraćaja zbog kupovine doručka već prelazi u naviku. Pre dva meseca Kurir je ulovio predsednicu parlamenta kako za odlazak u pekaru, koja je bukvalno na nekoliko koraka od ulaza u zgradu Skupštine, i blokira Kosovsku ulicu. Tako kupovina Majinog kroasana redovno ispituje debljinu nerava slučajnih prolaznika jer joj prethode teatralno raspoređivanje telohranitelja oko pekare i naravno višeminutna blokada jednosmerne ulice u kojoj se nalazi i zgrada parlamenta.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *