Majka i ćerka pretile Vučiću i Gašiću!

Majka i ćerka koje su u petak uhapšene zbog pretnji upućenih predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i šefu BIA Bratislavu Gašiću putem društvene mreže Fejsbuk bliske su prijateljice lidera Nove Srbije Velimira Ilića i odskora političkog protivnika lidera naprednjaka, otkriva „Alo!”.

Danijelu Šaranović i njenu ćerku Maju Jakšić iz sela Jasika pokraj Kruševca u petak je privela kruševačka policija, a one su, kako saznaje naš list, uhapšene na osnovu naloga Osnovnog javnog tužilaštva u Kruševcu i Tužilaštva za visokotehnološki kriminal u Beogradu.

Kako saznajemo, majka i ćerka danima su putem društvenih mreža napadale i vređale direktora BIA Bratislava Gašića, a odnedavno su počele da šalju i u inboks predsednika Srbije Aleksandra Vučića poruke koje su bile više nego nepristojne.

-Vučiću, meni umrlica, odmah i tebi. Meni „hekler“, tebi „zolja“ – napisala je između ostalog Maja Jakšić na svom Fejsbuk prifilu i dodala: „Ti si teška budala koja ne sprovodi zakon. Ubij se bolje, pošto sve ovo dozvoljavaš“.

– Istragom koje je pokrenulo tužilaštvo utvrđeno je da su poruke stizale sa različitih profila, ali sa jedne IP adrese. Proverom te adrese ustanovljeno je da se radi o majci i ćerki iz Kruševca – kaže nam naš izvor iz istrage.

Prilikom privođenja zbog sumnje da su počinile krivično delo ugrožavanja sigurnosti iz člana 138 Krivičnog zakona, kao i krivično delo proganjanja iz člana 138a, majka i ćerka su pružile otpor i terete se i za krivično delo napada na ovlašćeno službeno lice iz člana 323 Krivičnog zakona Republike Srbije.

Istragom koja je pokrenuta došlo se do podataka da je Danijela Šaranović bliska prijateljica Velimira Ilića i da ga na svom profilu na Fejsbuku predstavlja kao rođaka.

– Dosadašnjom istragom utvrđeno je da su majka i ćerka konstantno više meseci proganjale Bratislava Gašića i putem društvene mreže širile laži o njemu. Čak su ga optuživale da navodno stoji iza kriminalne grupe koja je pokušala da ih ubije. Zanimljiv je podatak da majka i ćerka vode NVO čiji delokrug rada nije baš najjasniji. Sumnjamo da iza majke i ćerke stoji neki političar i da su dobile nalog da napadaju i blate rukovodstvo Srbije. Istragom će se utvrditi sve okolnosti i ko je s njima povezan – rekao je naš sagovornik blizak istrazi.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *