MAKRON ZABIO NOŽ U LEĐA SRBIJI: Zapretio državama koje budu povukle priznanje Kosova!

Zemlje koje su priznale lažnu državu Kosovo, ali preispituju taj svoj stav, suočiće se sa protestom Francuske ukoliko odluče da povuku odluku.

Francusku „iritira“ lobiranje Beograda da što više država povuče priznavanje Kosova. Svoju skandaloznu nameru nisu krili ni od predstavnika misije Srbije u Ujedinjenim nacijama.

Šef diplomatije Ivica Dačić juče je otkrio da ima informacije da jedna stalna članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i uticajna članica Evropske unije namerava da uputi protest svakoj državi koja ubuduće povuče priznavanje Kosova, ali nije otkrio o kojoj je zemlji reč.

– Predstavnik te zemlje rekao je našoj misiji u Njujorku da je iritantan pristup Srbije da neke zemlje povuku priznavanje Kosova, da se to kosi sa njihovim stavom i da je to pitanje rešeno.

– Ne očekuje li se od Srbije valjda da radimo protiv sebe? Kakve veze oni imaju sa tim ko će priznati, a ko neće. Pa kako se ne kosi sa interesima drugih kada neka zemlja priznaje Kosovo?

Među stalnim članicama Saveta bezbednosti iz EU su Francuska i Velika Britanija, a priznavanje Kosova do sada su povukli Gvineja Bisao, Surinam i Burundi.

Nekadašnji ministar spoljnih poslova Vladislav Jovanović kaže, za „Novosti“, da, ukoliko je Francuska zemlja o kojoj je govorio Dačić, da to ne treba da čudi jer Pariz želi da zadovolji Ameriku sa kojom „igra svadbeni tango“:

– Amerika je sa Francuskom uspostavila specijalne odnose, a naše istorijsko prijateljstvo sa Francuskom je bilo kratkotrajno i ona nije bila baš nesebična u pomoći koju nam je pružila kao saveznik.

Jovanović kaže da Francuska danas ima veliki uticaj na afričke frankofonske zemlje poput Senegala, koji je među prvima priznao Kosovo, kao i na Gvineju, Mali, Centralnoafričku Republiku… Kosovo je do sada priznalo 106 zemalja.

Izvor: Republika.rs

4 thoughts on “MAKRON ZABIO NOŽ U LEĐA SRBIJI: Zapretio državama koje budu povukle priznanje Kosova!

 • 26. априла 2018. at 20:20
  Permalink

  a mi smatramo ,, francuze ,, nekakvim prijateljima ..ja sam da se ukloni spomenik zahvalnosti ili da se pokrije crnim platnom sve dok postoji priznanje otetog Kosmeta ..

  Reply
 • 26. априла 2018. at 21:39
  Permalink

  Jo ljudi pa ovoje nakaza pa moja baba je lepsa sahranjena joj pa takav covek da vodi zemlju a ni sebi zenu izabrati nije znao dobro ih nije stid kod sveta takvog coveka staviti na celo drzave bah grozame i pmislit

  Reply
 • 27. априла 2018. at 09:38
  Permalink

  Bojkotitaj Francoske produkte.

  Reply
 • 28. децембра 2018. at 19:29
  Permalink

  jel mu to baba po taju ili po majci?

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *