MALVERZACIJE Direktorka davala salu za privatne treninge, a nije naplaćivala zakup

U pozadini nesuglasica direktorke i članova Saveta roditelja, zbog kojih je u OŠ „14. oktobar“ u Bariču intervenisala čak i policija, kada je legitimisala nekoliko članova ovog tela, stoji preporuka prosvetne inspekcije da se direktorka razreši dužnosti.

Da postoje propusti u radu direktorke Marijane Stojanović, potvrđuju i iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu. Kako oni objašnjavaju, inspekcija sekretarijata je u vanrednom nadzoru utvrdila da profesor fizičkog vaspitanja privatno drži treninge u školskoj sali, koje naplaćuje bez njenog zakupa.

– Naloženo je da direktorka škole treninge organizuje tako da se sala uredno i po zakonu zakupi, da Školski odbor odluči čija je odgovornost za ovaj propust i da se o svemu obavesti Savet roditelja. U kontrolnom nadzoru utvrđeno je da nijedna mera nije sprovedena, zbog čega smo obavestili Ministarstvo prosvete da postoji osnov da se direktorka razreši dužnosti – kažu iz Sekretarijata, i dodaju da će o smeni odlučiti ministar prosvete.

Iz Sekretarijata napominju da je u pitanju odgovoran posao, kao i da neće dozvoliti da se deca i škole zloupotrebljavaju. Blic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *