Manje popularne destinacije za letovanje u Grčkoj koje će vas oduševiti

Grčka je već godinama među destinacijama koje domaći turisti najviše posećuju, a dok mnoga njena letovališta imaju svetski poznatu reputaciju, neka od njih su manje poznata, popularna i posećena.

Ipak, Grčka k’o Grčka – turiste oduševi i kada letuju na nekoj od njenih manje popularnih destinacija. Ukoliko ste već krenuli sa istraživanjem destinacija i započeli sa planiranjem letovanja, a istovremeno ne želite da to bude neka od “klasičnih”, odavno “isprobanih” destinacija, sigurno su vam potrebne ideje o manje popularnim destinacijama u Grčkoj koje će jednako kao i one popularne i poznate zadovoljiti sve vaše turističke fantazije.

Istražili smo umesto vas i nekoliko manje popularnih destinacije za letovanje u Grčkoj koje će vas oduševiti predstavljamo vam u nastavku teksta.

Evia – rajsko ostrvo za najlepše letovanje

Letovanje na Eviji, drugom po veličini ostrvu predivne Grčke, iz godine u godinu sve je popularnije, ali ova destinacija i dalje nije među najpoznatijim, pa je definitivno možemo svrstati među one koje oduševljavaju, iako nisu planetarno poznate.

Osim letovališta koja su smeštena širom ostrva, a turistima nude besprekorno čiste plaže, peskovite i šljunkovite, kao i tirkizno-plavo prozirno more, Eviju krasi i obilje prirodnih i kulturnih atrakcija i neverovatno lepih predela.

Grci su našim turistima odavno poznati kao gostoljubivi, nasmejani domaćini, pa su pozitivna energija, odlična usluga i lepa atmosfera na letovanju na Eviji takođe zagarantovani. Nema sumnje da je Evija jedna od manje popularnih, a istovremeno božanstvenih grčkih destinacija sa kojima nećete pogrešiti.

Kitera – impresivno ostrvo divljih plaža

Kitera je još jedno od manje poznatih ostrva Mediterana, koje se nalazi u Grčkoj, a definitivno zaslužuje da se nađe na spisku destinacija koje treba razmotriti za naredno letovanje.

Kitera je ostrvo koje je smešteno južno od Peloponeza, a zbog toga što nije naročito poznato – na njemu nikad plaže i ulice ne vrve od turista, već pruža mirnu atmosferu, savršenu za divni, letnji odmor.

Osim sređenih peskovitih plaža, ostrvo obiluje i divljim plažama do kojih se dolazi stepeništem ili putevima koji nisu potpuno asfaltirani. Za ljubitelje osećaja “pustog ostrva” i sve obožavalace prirode – Kitera je odličan izbor.

U njoj se nalaze i mnoge atrakcije, kao što su tvrđave, spomenici, pećine, vodopadi i manastiri.

Kasteloriozo – prelepa destinacija u istočnoj Grčkoj

Kasteloriozo zovemo još i Megisti ostrvom, a na njemu se najlazi najistočnija tačka Grčke, koja je na samo dva kilometra od turske obale. Tačno je na oko pola puta između popularnih letovališta – Rodosa i Antalije.

Megisti nije među najpopularnijim grčkim letovalištima, ali je svetski poznat. Posebno ga je popularisao film iz 1992. godine po imenu Mediteraneo, koji je osvojio i Oskara za najbolji strani film.

Raznobojne vile i kuće, kao i vrlo posećena luka, krase ovo ostrvo i čine ga izuzetno lepim i živopisnim, sasvim netipičnim u odnosu na ostala grčka ostrva. Plava šećina i vrh sv. Đorđe najposećenije su atrakcije Megistija,  a kupanje na najlepšim plažama i uživanje u čistim, prozirnim morskim talasima, na ovom ostrvu se podrazumevaju.

Amuljani  – ostrvce iz snova

Amuljani ima nešto manje od 5 kvadradtnih kilometara!

Dovoljno da poželite da letujete na njemu, zar ne?

Plaže sa najsitnijim peskom, palme koje stvaraju savršen hlad na ponekom kutku na plaži i svetlo-plavi morski talasi koji zapljuskuju obalu stvaraju ambijent koji je savršen za prelepo letovanje i odmor koji ćete zauvek pamitti.

Osrvce Amuljani ima i zanimljivu istoriju, a idealan je izbor za sve ljubitelje prirode, kao i avanturistički raspoložene kamprere. Nenaseljeno ostvo Drenia nalazi se u njegovoj blizini, pa se putnicima preporučuje da tokom letovanja obiđu i njega i iskuse autentičan doživljaj koji može da pruži samo pusto ostrvo.

Sigurni smo da smo suzili vaš izbor manje poznatih, a prelepih destinacija za letovanje u Grčkoj, te da ćete barem razmotriti letovanje na nekom od ovih grčkih ostrva. Ne zaboravite da što ranije rezervišete svoj aranžman za letovanje – najbolja mesta odlaze prva!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *