MARIJA SAVIĆ JE POBEDILA RAK, SADA JE USPEŠNA ŽENA: Nikada ne odustajte

MARIJA SAVIĆ JE POBEDILA RAK, SADA JE USPEŠNA ŽENA U DUBAIJU

 

Nikada ne odustajte

TO JE TAJNA USPEHA!

Iako je teško, iako se nekada osećate da nemate više energije, zapitajte se da li je vaš trud vredan onoga što želite da ostvarite . I u tome je ključ uspeha. Verujte u sebe i ono što radite i uspećete !

 

 

Piše Ana Mileusnić

 

G: Osećaj nostalgije jer sam tek došla, sve mi je nedostajalo od porodice, prijatelja, hrane, jezika…. i sve je to rezultiralo velikim stresom u pocetku. Što se kod mene nažalost, odrazilo dijagnozom raka sa 23 godine. Tada sam se našla na velikoj životnoj prekretnici

 

 

 

Hajde da srušimo stereoptip da sve što je naše ne valja i da je tuđe uvek bolje. A nije! Marija Savić iz Beograda koja živi i radi u Dubaiju je dokaz da su Srbi i te kako uspešni. Afera je razgovarala sa Marijom koja nam je otkrila tajnu svog uspeha .

Ko je Maria Savić?

-Pa ja sam svakako devojka koja voli da inspiriše druge ljude, naporno radi za sebe, odbacuje svu negativnost koja je okružuje i postiže svoje ciljeve.

 

Nije lako otisnuti se na drugi kontinent . Kako si odlučila da odeš u zemlju koja je ipak zemlja muskaraca?

-Nije lako i ostati u našoj zemlji! Nažalost! Ja sam rođena i odrasla u Beogradu, i imala sam priliku da upoznam sve mogućnosti života u Srbiji, za koje sam rano videla da su za nekoga ko je ambiciozan ograničene. Ne kažem da i ovde nema ograničenja, to svakako potvrđuje moja borba od ideje do aktuelnog osnivanja moje kompanije, ali Dubai kao grad koji se razvija svakako zna da prepozna dobre ideje i da ih podrži.

Tako sam odmah nakon studija koje sam završila u roku, odličila da prvi posao pronađem baš ovde. Odlučila sam se za Dubai, jer je u tom trenutku bio novo tržište, otvoreno za strance . Dubai je jednostavno bio sve što je meni nedostajalo u Srbiji.

 

Kako je izgledao početak tvoje karijere u Dubaiu?

-Početak je bio trnovit – kancelarijski posao, radila sam kao asistent direktorke za ljudske resurse, ali nailazila sam na nepoštovanje kolega, primer,  da na sastancima pričaju arapski, što čoveku daje osećaj isključenosti i nepripradnosti, a samim tim utiče i na status u firmi.

– Da li si osećala nostalgiju za Beogradom?

– Kako da ne! Osećaj nostalgije jer sam tek došla, sve mi je nedostajalo od porodice, prijatelja, hrane, jezika…. i sve je to rezultiralo velikim stresom u pocetku. Što se kod mene nažalost, odrazilo dijagnozom raka sa 23 godine. Tada sam se našla na velikoj životnoj prekretnici.

 

Kancer si uspela da pobediš, ostala si u Dubaiju i kakvu si odluku onda donela?

-Kao što je to bio dolazak u Dubai sada sam morala moj život nekako da menjam. Pošto sam uvek vedra osoba koju izuzetno čini srećnom da pomaže i stavlja osmeh drugim ljudima na lice, pronašla sam put da to radim, ali da to bude moj životni poziv i da radim nešto što sam uvek volela.

 

Šta si uradila?

-Vratila sam se aktivnom vežbanju, koje sam praktikovala od malena. Od svoje treće godine sam se bavila ritmičkom gimnastikom, kasnije fitnesom i tenisom. U tom trenutku sam ovde prepoznala tržište koje je bilo nepokriveno, žene koje bi želele da se bave fitnesom, ali nisu u mogućnosti da idu u teretanu, zbog nedostatka vremena ili religijskih razloga. Odlučila sam da im ponudim personalni trening za žene kod kuće. Tako sam započela svoju priču i stvorila kompaniju u kojoj su i klijenti i zaposleni bile isključivo žene i sa tim stvorila prvu kompaniju u Dubaiju za VIP personalni trening “for Women by Women”

Ti si  2015 godine bila  Miss Bikini od 300 takmičarki pobedu si odnela ti, Srpkinja, kako si se osećala?

-Osećala  sam se ponosno, naravno. To je svakako bilo jedno divno iskustvo i druženje sa ostalim takmičarkama koje će mi uvek ostati u lepom sećanju.

Pripreme su bile jako rigorozne, to je baš bilo treniranje strpljenja i pomeranje svih granica. Funkcionisati bez ugljenih hidrata je ekstremno teško, a pogotovo kada se još i trenira svaki dan.

Na binu sam izašla sa stavom, “Ja pobeđujem. Ja sam u stvari već pobedila” i tako je i bilo. Zato često  pokušavam da ubedim i moje klijentkinje i devojke sa kojima radim, da pozitivan stav daje uvek pozitivan rezultat.

 

Devojke sada masovno odlaze u Dubai i misle da samo ako su lepe njih čekaju kule i gradovi. Da li je to zaista tako?

-Najjednostavniji odgovor je, naravno ne. Ne postoji ni grad ni zemlja gde ti samo zato što si lepa možeš da dobiješ sve što poželiš. Ponekad me i ljuti takvo razmišljanje kod devojaka, jer želim uvek da ih inspirišem da radom, trudom i istrajnosti ne postoje vrata koje one ne mogu da otvore. Ja sam primer za to jer ovde kao stranac, pored toga žena i nisam Arapkinja, moraš da ispuniš puno uslova da bi uopšte  otvorio kompaniju.

 

Da li to znači da je bilo i prepreka za otvaranje tvoje kompanije?

-Prebroditi sve prepreke od toga da u tom trenutku ne postoji licenca za servise koje ja želim da pruzim, do toga da je svaki ugovor na arapskom i slično, je bio veliki psihički i fizički izazov za mene. Proces otvaranja firme nije uopšte bio lak. Međutim nisam odustala, potražila sam pomoć i pronašla firmu koja će mi raditi papirogiju, i tada je sve krenulo. Odlučila sam da zapošljavam Srpkinje, da ih motivišem i ulažem u razvijanje njihove karijere ovde.

 

Tvoji planovi za budućnost?

 

– Ja sam žena koja je puna ideja i planova. Možda prvenstveno želja, koje jednu po jednu kanališem i sagledavam mogućnosti kako da ih ostvarim. Tako da trenutno gledam kako da proširim svoj biznis na neke druge destinacije.

 

Tvoj biznis nije znači samo fitnes?

-Apsolutno nije samo fitness, to je uvek kombinacija medicine, ishrane i fizičke sposobnosti. Ja svakom klijentu pristupam kao da je jedino biće na svetu, zato sam u jednom trenutku ovde dostigla da treniram 3 princeze iz Arapskih Emirata, pa čak i iz Saudijske  Arabije.

 

Šta te inspiriše?

-Kada vidim nekoga ko je istrajan u odluci da uspe u onome što voli i u šta veruje. Ko sledi svoju strast, on pomera i granice.

 

U čemu je tajna tvoga uspeha?

-Nikada ne odustajte! Iako je teško, iako se nekada osećate da nemate više energije, zapitajte se da li je vaš trud vredan onoga što želite da ostvarite . I u tome je ključ uspeha. Verujte u sebe i ono što radite i uspećete!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *