MARIN LE PEN: „Srbija nema interes da uđe u EU“!

Radikalno se protivimo podršci EU iredentizmu koji ima za cilj da oslabi nacije tako što će ih rasturiti, rekla je, govoreći o kosovskom problemu, Marin le Pen.

Predsednica stranke Nacionalno okupljanje je na nedavnim izborima za Evropski parlament osvojila najviše glasova u Francuskoj.

„Pokret kojem predsedavam oduvek se protivio nezavisnosti Kosova, vodeći računa o tome da se ispoštuje Rezolucija 1244“ SB UN, rekla je Le Pen za „Večernje novosti“.

Na pitanje da li misli da Srbija treba da uđe u EU i da li je 2025. godina realan datum, Le Penova je podsetila da se njena stranka bori protiv političkog sistema koji predstavlja EU i da je zbog toga protiv principa proširenja.

„Ne verujem da Srbija ima interes da se integriše u ovaj sistem. Politika ucena i pretnji protiv Mađarske, zbog toga što s pravom odbija da bude podložna migrantskim kvotama i učestaloj politici uplitanja Evropske komisije u politički život država članica, signali su upozorenja koji ne treba da se zanemaruju“, smatra ona.

Govoreći o odnosima Francuske i Srbije, ona je istakla da su u pitanju veoma stari odnosi prijateljstva, koje, kako je rekla, vreme nije promenilo.

„Ovi odnosi, naravno, moraju da budu očuvani i obogaćeni ojačanim partnerstvom u okviru bilateralnih veza“, rekla je Le Penova.

Izvor: Espreso.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *