Marjanovića vozila Jelena ili švalerka!

U okviru istrage, koju Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi protiv Zorana Marjanovića (39), osumnjičenog da je 2. aprila 2016. na nasipu Crvenka u Borči ubio svoju suprugu Jelenu Krsmanović Marjanović (33), biće rađeno i veštačenje video-snimka, koji je zabeležila kamera sa prodavnice u Borči, saznaje “Alo!”.

Prema rečima našeg izvora, tokom policijske istrage pominjana su tri video-zapisa, i to jedan sa autobusa GSP-a, drugi sa kamere na kući meštanina Crvenke i treći iz kamere na prodavnici, ali se ispostavilo da je samo jedan od njih upotrebljiv.

– Snimak koji može biti od pomoći jeste onaj koji je zabeležila kamera sa prodavnice u Borči. Preostala dva snimka su izrazito loše rezoluzcije, tako da su praktično neupotrebljiva. Jedina kamera koja je zabeležila Marjanoviće 2. aprila 2016. godine nalazi se u naselju Borča, sa leve strane, na putu ka Crvenki. Veštačenjem tog snimka mogla bi se odgonetnuti misterija da li je tog dana Jana Marjanović, ćerka Zorana i Jelene, bila sa njima u automobilu, kada su se, prema Zoranovim tvrdnjama, zaputili na nasip u Crvenki – kaže naš sagovornik.

Kako tvrdi naš izvor upućen u slučaj, poznanik porodice ubijene pevačice “Granda” pogledao je snimak sa kamere.

– On kaže da se na snimku, koji je nastao 2. aprila, u vreme kada su, prema Zoranovim svedočenjima, on, Jelena i Jana krenuli na nasip da bi Jelena trčala, vidi automobil Marjanovića. Prema njegovim rečima, na mestu suvozača sedeo je Zoran Marjanović, dok je za volanom bila ženska osoba. Ženi se ne vidi lice, već samo deo crne, duge kose, kao i lakat u plavoj trenerci. Takođe, osoba koja je pogledala snimak tvrdi da Zoran sedi sam, odnosno da se u automobilu ne vidi njegova ćerka Jana, iako je on policiji ispričao da je Jelena vozila, a da je on na mestu suvozača bio sa ćerkicom koja mu je sedela u krilu – kaže naš izvor.

Kako “Alo!” saznaje, u okviru istrage moguće je uraditi i antropološko veštačenje, kako bi se utvrdilo da li je ženska osoba, koja je upravljala automobilom, zaista pokojna Jelena.

– Ono što otežava antropološko veštačenje jeste to što se na snimku ne vidi lice žene. Zbog toga je vrlo teško da veštak antropolog, na osnovu ovog snimka, sa sigurnošću utvrdi da li je za volanom bila Jelena ili neka druga osoba. Kada se rade ovakva veštačenja, procenjuju se, između ostalog, visina, težina, oblik glave osobe, konture lica, konstitucija tela, kao i neke specifičnosti, kao što su hod, pokreti, gestikulacija. S obzirom na to da na ovom snimku žena, koja je predmet veštačenja, sedi a da joj se ne vide lice i telo, pitanje je da li će na osnovu njega moći da se dokaže da je Jelena ta koja je zabeležena na njemu – kaže naš sagovonrik.

Podsetimo, Zoran Marjanović uhapšen je 15. septembra ove godine zbog sumnje da je ubio svoju suprugu Jelenu na nasipu u Crvenki.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *