MARKO MILIĆEV PROGOVORIO POSLE 4 GODINE! Zašto krijem pravog vlasnika kantrimena i koja je PRAVA veza Snežane Divac sa aferom!

Marko Milićev (38), koji je osuđen na četiri i po godine zatvora jer je u julu 2014. „mini-kantrimenom“ izazvao saobraćajnu nesreću na Brankovom mostu, posle koje je preminuo Luka Jovanović (21), iz požarevačkog zatvora Zabela ekskluzivno za Kurir odlučio je da prvi put progovori o detaljima nezgode koja intrigira javnost četiri godine.

Porodica Divac nema veze s nesrećom i kantrimenom Želim da se izvinim ocu Luke Jovanovića

Osuđenik koji je pre četiri godine izazvao saobraćajku u kojoj je poginuo Luka Jovanović kaže da je splet nesrećnih okolnosti doveo do tragedije i da bi voleo da može to da promeni.

Iako javnost godinama zanima ko je vlasnik automobila koji je Milićev vozio kobne večeri i koji nikada nije pronađen, on je prvi put odlučio da stavi tačku na spekulacije da je on pripadao Snežani Divac, supruzi proslavljenog košarkaša Vlada Divca.

– Prinuđen sam da se četiri godine nakon saobraćajne nesreće prvi put, nadam se i poslednji, obratim javnosti u pokušaju da okončam sve spekulacije, intrige, uvrede i neistine koje prate ovaj slučaj – naveo je Marko Milićev na početku rukom pisanog pisma.

Tokom proteklog vremena moji branioci, porodica, ljudi iz okruženja i ja nismo želeli da istupamo u javnosti, niti da na bilo koji drugi način ovaj postupak vodimo van sudnice, gde mu je i bilo mesto. Sa druge strane, od saobraćajne nesreće, jedne od 600 koliko se dogodi godišnje, napravljen je nekakav štampani rijaliti šou u kome je sve dozvoljeno. Objavljivane su svakakve uvrede i laži, diskreditovale su se osobe koje nemaju nikakve veze sa ovim slučajem, ubirani su jeftini politički poeni, vršen je pritisak na sud…

Nakon davanja mog iskaza, koji je trajao duže od četiri sata, prisutni predstavnici medija su selektivno izvukli i objavili nekoliko rečenica, nakon čega je ostao utisak da nismo bili u istoj sudnici. Takav vid „izveštavanja“ trajao je tokom celog postupka.

Da li je to isti princip po kom niko od prisutnih novinara nije preneo, a kamoli kritikovao ono što je uneto u zapisnik na završnom ročištu, a to je sadržina mejla tužioca Zorića u kome se nalazi članak sastavljen i spreman za objavu, koji je on tim putem prosleđivao medijima? Između ostalog, u njemu je imenovana sudija Galić, komentarisale su se i osuđivale zakonske sudske odluke, čime je putem medija i javnosti vršen pritisak na sud.

Da li bi podjednako interesovanje javnosti bilo i za moje protivpravno „dovođenje“ iz Kine u Srbiju, mimo postupka ekstradicije? Ili rešenje Kasacionog suda da zahtev za zaštitu zakonitosti na pomenuto nedvosmisleno kršenje procedura i zakonskih mehanizama odbaci kao zakasneo, iako je on izjavljen u zakonskom roku?!
Svako ko je iole upućen u ovaj slučaj ili je imao uvid u predmet zna da je u njemu sve jasno, kao što je jasno da po zakonu nisam u obavezi da navedem vlasnika vozila. Postavljam pitanje: da li bi nečije ime bilo šta promenilo? Ili bi to bila još samo jedna osoba više koja bi doživela medijski linč i osetila punu snagu onoga što može da učini „sedma sila“, a da pritom nije imala nikakvo učešće u ovoj saobraćajnoj nezgodi.

Osećam moralnu obavezu i želim jasno da kažem da porodice Divac, Vučić, Stefanović, Bajrušević i ostale osobe kojima se u javnosti licitiralo nemaju nikakvu vezu, odnosno dodirnu tačku bilo sa mnom, udesom ili vozilom. To odgovorno tvrdim!!

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *