MASAKR U RUZVELTOVOJ: Zbog otkaza ubio kolegu, a sebe hteo da raznese bombom!

Prava drama odigrala se juče u centru Beograda!

Tragedija se dogodila juče, oko 11 sati, kada je Nebojša Stoilković (30), bivši radnik softverske firme „Privredni savetnik informacione tehnologije“ ušao u njihovo sedište, u Ruzveltovoj 55 u Beogradu, naoružan pištoljem i ubio dojučerašnjeg kolegu Branka Kanjevca (31), a Marka Filipovića (36) teško ranio. Igor Radenković se spasao skokom kroz prozor sa visine od oko 10 metara i srećom samo iščašio rame.

Pomahnitali programer zbog otkaza ubio jednog kolegu, drugog teško ranio, dok je treći skočio kroz prozor sa drugog sprata da bi spasao živu glavu!

Posle masakra u firmi, Nebojša je otišao u svoj stan na Zvezdari i navodno aktivirao ručnu bombu u pokušaju da se ubije! Njega su vatrogasci izvukli iz stana posle gašenja požara, koji je izbio prilikom eksplozije, odakle je hitno prebačen u bolnicu i lekari se bore za njegov život.

– Kako pričaju zaposleni, Nebojša je nedavno dobio otkaz, mada postoje priče da je i sam dao otkaz, jer nije mogao da se usaglasi s kolegama oko nekog projekta. Došao je juče u firmu nasmejan i dobro raspoložen, da bi se pozdravio s njima. Kolege su mu prišle i onda je počeo krvavi pir! Posle zločina je mirno izašao s pištoljem u ruci i uputio se ka svom stanu na Zvezdari gde je pokušao samoubistvo. Postoje dve verzije pokušaja samoubistva. Po jednoj je, navodno, aktivirao bombu, dok je po drugoj pucao u plinsku bocu. Komšije kažu da su čule najpre pucanj, pa eksploziju zbog čega pretpostavljaju da je eksplodirao plin – kaže naš izvor blizak istrazi.

Tragedija bi imala mnogo veće razmere da se ostali zaposleni nisu razbežali posle prvog ispaljenog hica! Nebojša ih je bukvalno jurio po firmi i pucao u vrata, koja su oni u panici zatvarali i zaključavali se po kancelarijama. Na poziv jednog od zaposlenih jake policijske snage su brzo stigle i blokirale Ruzveltovu ulicu. Ekipe Hitne pomoći ukazale su pomoć Igoru Radenkoviću posle skoka kroz prozor i prevezle ga u Urgentni centar, zajedno sa Markom Filipovićem, koji je zadobio prostrelne rane. Treća ekipa Hitne pomoći mogla je samo da konstatuje smrt Branka Kanjevca, koji je pogođen direktno u glavu.

Kako „Alo!“ saznaje, pomahnitali Nebojša nikada ranije nije imao problema sa zakonom.

– Prvi na meti mu se našao Branko Kanjevac, kog je pogodio direktno u glavu i usmrtio ga na mestu, dok je Marka Filipovića teško ranio. Treći kolega Igor Radenković je skočio kroz prozor sa drugog sprata. Srećom, prošao je samo sa iščašenjem ramena – navodi Nebojšin bivši kolega.

Posle krvavog pira, Nebojšine kolege su sedele ispred firme u neverici i plakale. Niko nije želeo da priča za medije. U jednom trenutku, kako smo saznali, bila je i majka ubijenog Branka Kanjevca, koju je policija pozvala da prepozna telo.

U ulici Vojvode Savatija, gde živi Stoilković, komšije kažu da ga nisu poznavale i da su čule samo eksploziju. Kako smo saznali, ekipa Hitne pomoći je zatekla Nebojšu s ustrelnom ranom na čelu i opekotinama. Srećom, niko od komšija nije povređen.

– Čula sam pucanj, pa zatim eksploziju. Izašla sam na terasu i videla da na drugom spratu kuljaju vatra i dim. Brzo su došli vatrogasci i sprečili širenje požara – ispričala je žena očevidac.

Policija utvrđuje okolnosti pod kojima se dogodio krvavi pir u centru Beograda.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *