Metak u lice za Šarićevog čoveka: Novi detalji krvavog obračuna Srba u Južnoj Africi!

Najnovija žrtva obračuna među srpskim kriminalcima u Južnoj Africi identifikovan je kao Jugoslav Smiljkić (51), poreklom iz Beograda, koji je emigrirao iz Srbije pre više od deset godina. Kako saznaje Srpski telegraf, kod njega su pronađena češka dokumenta, a policija proverava njegove poslovne i privatne veze.

Ubistvo je izvršeno usred dana, na prometnom mestu u Johanezburgu. Kada se Smiljkić, koji je bio na motoru, zaustavio da otkuca nekome poruku na mobilnom telefonu, iza njega se zaustavila crna honda u kojoj su se nalazile četiri osobe. Dvojica maskiranih muškaraca su izašli i počeli da pucaju. Kada je žrtva pala, jedan od napadača je prišao i pucao mu dva puta u lice!

– Sumnja se da je Smiljkić likvidiran zbog veza sa trgovinom narkoticima, a pucanjem u lice šalje se poruka i njegovim saradnicima. Na njega je ispaljeno deset metaka – kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

Ono što je u početku unelo zabunu su dokumenta koja su pronađena, a koja žrtvu dovode u vezu sa Češkom republikom.

Smiljkić bio blizak ekipi Darka Šarića, koja je Prag koristila kao bazu, a imala pipke i u Africi
– Istrage je pokazala da Smiljkić poreklom iz Srbije, ali je u Afriku ušao sa dokumentima dobijenim u Pragu. U Johanesburgu ga povezuju sa Dobrosavom Gavrićem, koji je osuđen za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, a navodno je blizak ekipi Darka Šarića, koja je za trgovinu drogom svojevremeno otvarala lažne firme u Češkoj, a imala svoje pipke i na ovom kontinentu – kaže dobro obavešten izvor Srpskog telegrafa.

Naš sagovornik podseća da je Šarić, koji je nedavno prvostepeno osuđen u Specijalnom sudu u Beogradu zbog šverca kokaina, imao više firmi u Češkoj, ali i da se svojevremeno skrivao upravo u Južnoj Africi.

– Češka je bilo omiljena baza raznih balkanskih narko-klanova još od devedesetih. Kri-mi-nal-ci su otvarali lažne fir-me, što im je bilo dovoljno da dobiju papire sa ko-ji-ma su se slo-bod-no kretali po celom svetu – kaže naš sagovornik.

On dodaje da, ipak, ne veruje da je Smiljkić stradao zbog veza sa Šarićem, koji je već dugo u zatvoru u Srbiji.

– Srpska dijaspora u Južnoj Africi nije brojna, ali je uticajna, a među njima ima i dosta kriminalaca koji se odlično snalaze u toj zemlji. Međutim, posao im je dobro išao dok nije došlo sukoba oko prevlasti na tržištu narkotika. Tada je počeo da besni pravi rat među dve suprotstavljene grupe srpskih kriminalaca, koji je odneo desetak žrtava – kaže izvor Srpskog telegrafa.

Izvor: Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *