MILO PREKRAJA ISTORIJU: Zabranili Srbima ulazak u zemlju, izbacili srpske pisce iz lektire, a sada će HISTERIJU DA ZAPEČATE U PARLAMENTU!

Tačno sto godina nakon što su Crnogorci odlučili da se pripoje Srbiji, aktuelna crnogorska vlast čini sve da ih od Srbije razdvoji. Nakon zabrane ulaska u zemlju srpskim intelektuacima i izbacivanja srpskih pisaca iz lektire, antisrpska histerija seli se u parlament gde će danas pokušati da izglasa Rezoluciju kojom će poništiti istorijsku činjenicu koja se dogodila pre tačno 100 godina – Kraljevina Crna Gora odučila je da se prisajedini Kraljevini Srbiji.

Samo nekoliko dana ranije Milo Đukanović izgovorio je gotovo neverovatnu tvrdnju – da je Crna Gora tragično anektirana pre 100 godina od strane Srbije, koja ju je uvukla u Prvi svetski rat.

Zato će danas crnogorski parlament zasedati sa samo jednom tačkom dnevnog reda – Predlog Rezoucije povodom 100-godišnjice Podgoričke skupštine kojom bi njene odluke bile proglašene ništavnim.

Iz vladajućih partija kažu da su ovu rezoluciju predložili isključivo kako bi prevazišli podele u crnogorskom društvu, dok iz opozicije smatraju da se razlike tek produbljuju.

– Kako bismo, kako smo i naveli u Predlogu rezolucije, pre svega otpočeli jedno novo političko poglavlje, u cilju prevazilaženja podela u crnogorskom društvu, koje su uzrokovane odlukama Podgoričke skupštine – rekao je Dragutin Papović iz DPS-a.

Ovim povodom za danas u 17 sati protivnici tadašnjeg ujedinjenja Srbije i Crne Gore pozvali su na protestnu šetnju pod nazivom „Na okup da poručimo: Nikad više 1918.“

– Crnogorci i svi ostali kojima je Crna Gora svetinja, pokažimo ponosno lice naše države! Pokažimo ga sramoti Crne Gore, onima koji slave stida i prezira dostojnu Podgoričku skupštinu! – stoji u pozivu za protestnu šetnju.

Izvor: Blic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *