MILOŠ VUČEVIĆ: Zanima me mesto premijera!

Gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević u intervjuu za “Alo!” otvoreno govori o mogućnosti da postane premijer i na tom mestu nasledi lidera naprednjaka i izabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali i o drugim svojim protivkandidatima za mesto predsednika Vlade Srbije!

Aktuelni premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić vas je svrstao u najuži krug kandidata za njegovog naslednika na mestu predsednika Vlade Srbije, kako to komentarišete?

– Bio bih nepošten ako bi rekao da me to ne dotiče. To je satisfakcija, i lična i profesionalna, kada vas predsednik države i vaš stranački šef, javno pohvali vaš rad i napore, i rezultate koje ostvarujete.

Da li ste sa Aleksandrom Vučićem pričali o premijerskom mestu?

– Mnogo je tema o kojima otvoreno razgovaramo. Sada smo vrlo posvećeni obezbeđivanju uslova za dolazak nekih novih velikih investora u Novi Sad.

Mnogi pričaju da su Selaković i Dačić ruski ljudi, Brnabićeva i Vujović američki, a čiji je čovek Miloš Vučević?

– Mislim da je, najblaže rečeno, neumesno tako javno etiketirati ljude, i kvalifikovati ih kao „nečije“, insinuirajući tako da su neke marionete, a ne odgovorni političari kojima je iznad svega interes sopstvenog naroda i sopstvene zemlje. Zaista ne želim da učestvujem u takvim spekulacijama.

 Aleksandar Vučić, kada je u pitanju izbor premijera rekao je da postoje tri opcije, da predsednik Vlade Srbije bude iz SNS, da bude nestranačka ličnost ili da to bude Ivica Dačić, koja je prema vašem mišljenju najbolja opcija?

– Ne mislim da to treba doživljavati kao neko test pitanje. Pre mesec dana sam jednom vašem kolegi rekao da su građani na ovim izborima nedvosmisleno potvrdili kakvog političara žele na čelu države. I taj političar – Aleksandar Vučić sigurno najbolje zna ko je osoba koja je spremna i sposobna da održi tempo kojim ide Vlada Srbije, da nastavi sistemske reforme, ali i da živi za to da Srbiji bude bolje, da građanima bude bolje.

Ukoliko Aleksandar Vučić odluči da premijer ipak ne bude iz SNS-a, ko je za vas najprihvatljivija opcija, između Dačića, Vujovića i Brnabićeve?

– To će biti odluka Aleksandra Vučića, i ja nemam nikakvu dilemu u vezi sa tim da će to biti najbolji mogući izbor za Srbiju, u ovom momentu.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *