Milov vladika udario na Srbiju!

Optužba mitropolita crnogorsko-primorskog na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će izdati Kosovo i Metohiju verovatno je potpuna zamena teza, pošto je poznato da je Amfilohije dobro unovčio svoje ćutanje kada se Crna Gora odvajala od Srbije.

Svoj pristanak na crnogorsku nezavisnost, a kasnije i na priznanje nezavisnog Kosova, Amfilohije je dobro unovčio, o čemu najbolje govori podizanje velelepnih hramova u Podgorici i Baru u vreme kada retko koji građanin koji se izjašnjava kao Srbin u Crnoj Gori može dobiti posao na kiosku, a kamoli bilo kakvu državnu funkciju, tvrdi izvor “Alo!” blizak Mitopoliji crnogorsko-primorskoj.

– Amfilohije je odavno od Mitropolije napravio preduzeće čiji je osnovni cilj profit. Ako se jednog dana otvore ugovori o prodaji crkvene zemlje tajkunima iz Crne Gore i Srbije, sigurno će biti dosta posla i za istražne organe. S druge strane, javna je tajna da je Amfilohije i u vreme najgoreg odnosa režima Mila Đukanovića prema Srbima šurovao s njim i njemu najbližim ljudima. To se i javno najbolje moglo videti kada je mitropolit u zatvoru posećivao Milovog najbližeg saradnika Svetozara Marovića i odneo mu Bibliju. Da ne govorimo o tome na koji je način Amfilohije izdejstvovao zemljište na kojem je izgradio velelepni hram u Podgorici. Sve je to vrlo sumnjivo – tvrdi naš izvor.

Da Amfilohije u napadu na Vučića ne radi ništa slučajno ni sam, najbolje je pokazalo to što se juče ekspresno oglasio i Vuk Jeremić, lider Narodne stranke, koji je napao srpsko rukovodstvo zato što se usprotivilo Amfilohiju.

– Ovi bi se sutra jednako brutalno i primitivno obračunali i sa patrijarhom ako im se ne bi dopao jedan njegov preki pogled, a kamoli izjava. Ako treba i sa roditeljima. Ništa im nije sveto – napisao je Jeremić na Tviteru. Zanimljivo je da je Jeremić veoma blizak sa vladikom zahumsko-hercegovačkim Grigorijem, koji je takođe oponent aktuelne vlasti u Srbiji.

Politički analitičar Dragoljub Anđelković je rekao da je mitropolit Amfilohije kao predstavnik srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori dužan da se bori za interese srpskog naroda u Crnoj Gori, a on je ćutao 2006, kada se Crna Gora otcepljivala od Srbije.

– Srbi u Crnoj Gori nalaze se u strašnom položaju, verovatno gorem položaju od Srba koji žive u Hrvatskoj. Srpska crkva sa mitropolitom Amfilohijem na čelu treba da traži internacionalizaciju srpskog pitanja, po evropskim standardima – naglašava on.

Anđelković je rekao da kada je u policijskoj stanici registrovana Crnogorska pravoslavna crkva, koju predvodi Dedejić, koji je raspop, mitropolit Amfilohije je izbegavao da uđe u konfrontaciju sa politikom Podgorice i tada je pravio kompromis za kompromisom i tako je došlo do identitetskog genocida u Crnoj Gori.

Iz kabineta predsednika Vučića saopšteno je da on neće komentarisati izjavu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija do 14. januara, kada će na javnom servisu govoriti i o toj i o drugim optužbama na njegov i račun tima koji vodi.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *