Ministar Stefanović u noćnoj patroli sa Žandarmerijom

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je noćas na Voždovcu pripadnike Žandarmerije koji su angažovani u pojačanim kontrolama policije i istakao da su napravili dobar rezultat.

Istovemeno je zahvalio što i po veoma hladnom vremenu, brinu o bezbednosti građana.

Za nepunih mesec dana pripadnici Žandarmerije, koji učestvuju u noćnim patrolama od 20 časova do 6 sati ujutru, legitimisali su gotovo 700 bezbednosno interesantnih lica i tom prilikom otkriveno je devet osoba za kojima je bila raspisana potraga.

Takođe, u devet slučaja kod osoba koje su kontrolisane pronađeni su narkotici, a u jednoj od tih akcija Žandarmerije u Rakovici pronađen je kilogram opojne droge spid, saopštio je MUP.

Ministar Stefanović rekao je da su pojačane kontrole, pre svega jedinice Žandarmerije, ali i drugih pripadnika Policijske uprave za grad Beograd, napravile dobar rezultat.

– Mislim da građani prepoznaju veću brigu Ministarstva unutrašnjih poslova i veći napor koji ulažemo kako bi oni bili bezbedniji. Pojačane noćne patrole dale su dobre rezultate u prethodnih mesec dana. Pokazali smo da i na ovakav način, pored redovnog rada policije, možemo doći do izvršilaca nekih krivičnih dela, ali takođe da učinimo da građani osećaju povećanu bezbednost na ulici i vide prisustvo naših policajaca, istakao je ministar Stefanović.

On je zahvalio pripadnicima Žandarmerije koji, kako je rekao, naporno rade poslednjih godina, ulažu ogromne napore čak i po hladnom vremenu.

– Ovo je još jedan pokazatelj koliko je policijski posao težak, ali i koliko pripadnicima MUP nije teško da se bore i brinu o sigurnosti svih naših građana – zaključio je ministar Stefanović.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *