MINISTARKE I POSLANICE BEZ SEKSI SUKNJICA I VISOKIH ŠTIKLICA!

AFERA SAZNAJE: Novi kodeks oblačenja za ministre i narodne poslanike

MINISTARKE I POSLANICE BEZ SEKSI SUKNJICA I VISOKIH ŠTIKLICA!

 

One će morati da nose garderobu mirnijih boja, suknje umerenih dužina koje moraju biti ispod kolena, obuća čista, uredna i elegantna, s niskim ili bez potpetica

 

Takođe, pooštreni kodeks nalaže ministarkama i narodnim poslanicama umereno šminkanje, čiste kose, uređene nokte i blage parfeme i dezodoranse

Poslanicima nije dozvoljeno nošenje izbledelih pantalona i košulja, kravata je obavezna.Takođe, muškarci će morati da nose odeću mirnih boja koja je uredno ispeglana i zakopčana, a košulje moraju biti jednobojne ili neupadljivih dezena

Poslanici u Narodnoj skupštini Srbije, kao i ministri od septembra neće smeti u zgradu Vlade da ulaze u mini-suknjicama, farmerkama i ležerno sportski obučeni. Naročito su precizirana pravila za ženska odevanja, pa ministarke i narodne poslanice više nećemo moći da gledamo u kratkim seksi suknjicama, sa visokim štiklama i sa dubokim dekolteima, saznaje ,,Afera’’.

Prema rečima našeg izvora iz Nemanjine 11. narodni poslanici i ministri od septembra će imati novi, pooštreni kodeks oblačenja koji će važiti za zaposlene i sve goste, a u kome jasno stoji da poslanice i ministarke neće moći da nose kratke suknjice, miniće, a „precrtani” su i džins, uske trenerke, patike, ženske bluze sa golim leđima i bretelama…

Nova naredba o oblačenju svih zaposlenih u ministarstvima, ali i u narodnoj skupštini stigla je iz kabineta premijerke Srbije Ane Brnabić, odnosno njenog sekretara Veljka Nedića.

– Pravilnik će važiti i za sve one koji rade u parlamentu ili ga iz bilo kog razloga posećuju. Ministri i narodni poslanici će morati da dolaze u odelima i cipelama, dok će ministarke i narodne poslanice morati da zaborave na kratke seksi suknjice, visoke štikle, bluze sa golim leđima, bretelama i duboke dekoltee, otkriva dobro obavešten izvor našeg lista.

Naš sagovornik navodi da će one morati da nose garderobu mirnijih boja, suknje umerenih dužina koje moraju biti ispod kolena, obuća čista, uredna i elegantna, s niskim ili bez potpetica.
– Takođe, pooštreni kodeks koji na snagu stupa od septembra nalaže ministarkama i narodnim poslanicama umereno šminkanje, čistu kosu, uređene nokte, i blage parfeme i dezodoranse.

Poslanicima nije dozvoljeno nošenje izbledelih pantalona i košulja, a kravata je obavezna.Takođe, muškarci će morati da nose odeću mirnijih boja koja je uredno ispeglana i zakopčana, a košulje moraju biti jednobojne ili neupadljivih dezena, precizira izvor ,,Afere’’ iz Nemanjine 11.

Novim kodeksom koji se tiče dres koda ministara, narodnih poslanika i svih zaposlenih u Vladi, kao i posetioca, kako kaže naš sagovornik, nije dozvoljeno nositi odeću bez rukava, duboke dekoltee iz kojih se vide grudi, šlicevi. Ne mogu nositi ni odeću s otvorenim leđima ili ramenima, obuću s otvorenim prstima i izrazito visokim potpeticama.

– Ministri i narodni poslanici koji budu kršili novi dres kod biće strogo kažnjavani novčano,  a obezbeđenje će imati pravo i njih, kao i sve posetioce koji se pojave neadekvatno obučeni, da vrati i ne pusti u zgradu Vlade, navodi naš sagovornik.

Vlada Srbije je ovakvu odluku rešila da donese nakon što su pojedini ministri i narodni poslanici u Skupštini Srbije dolazili u otvorenim sandalama, papučama, pa čak i šorcevima, kratkim mini suknjicama i visokim štiklama, a bilo je i onih koji su dolazili u majicama koje izgledaju kao da su za plažu! Ili pak u tesnim majicama ispod kojih se ocrtavaju njihove bujne grudi, što je seskuano izazivalo njihove kolege!!!

Da se red uvodi u potpunosti u Narodnoj skupštini, osim oblačenja pokazuje i to da će novim  kodeksom ponašanja od septembra poslanicima biti zabranjeno i psovanje, zviždanje, puštanje muzike.

Takođe, poslanik treba da bude objektivan i zastupa javni interes a u salu neće smeti da unosi druge ”rekvizite” osim sredstava za rad – olovka, papir, laptop.

Izvor ,,Afere’’ zaključuje da će pored obezbeđenja i predsednici poslaničkih grupa imati zadatak da sve one koji krše novi kodeks opomenu, ili ukoliko se tiče garderobe vrate kući kako bi se adekvatno obukli.

Stefan Radović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *