MINISTRI TVRDE DA JE PREMIJERKINA OSTAVKA LAŽNA VEST: Brnabićka nije podnela ostavku i nema sukoba u Vladi Srbije!

Ministri odbrane i rada Aleksandar Vulin i Zoran Đorđević demantovali su danas navode u medijima da je premijerka Ana Brnabić ponudila svoju ostavku i dodali da u Vladi Srbije nema sukoba.

Vulin je nakon skupa „Balkan – zona mira, razumevanja i dogovora“ kazao novinarima da se na sednici Vlade to nije desilo i da Ana Brnabić nije ponudila ostavku.

„Svaki ministar ima svoje mišljenje kao i predsednica vlade, ali imamo pravo samo na jednu politiku, a to je politika očuvanja državnog jedinstva, prosperiteta. Sve ostale razmirice, različiti pogledi na svet, pa svi ih imamo, tako da ovome ne bih pridavao značaj“, kazao je Vulin u hotelu „M“.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračaka i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je da u Vladi Srbije nema sukoba i da se njen kvalitet zasniva na odlukama koje se demokratski donose.

„Da li mislite da postoji sukob u Vladi i da bi predsednica koja vodi Vladu zbog sitnih i različitih mišljenja nudila ostavku. Vlada je iznad svega toga“, kazao je Đorđević.

Večernje novosti objavile su danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbio ostavku koju je u petak ponudila premijerka Ana Brnabić posle sednice Vlade Srbije, zbog polemike o tvitu ministra Nenada Popovića u kojem je izneo diskriminatorske stavove o LGBT populaciji.

Prema navodima Večernjih novosti, u otvoreni verbalni sukob Ane Brnabić i Nenada Popovića umešale su se i ministarke Zorana Mihajlović i Jadranka Joksimović otvoreno braneći kolegu, posle čega je premijerka ponudila ostavku.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *