MIROJE JOVANOVIĆ: Kandidatura Belog je poraz normalne Srbije

 

Novosadski advokat Miroje Jovanović, koji je postao poznat kada je uložio prigovor na kandidaturu Ljubiše Preletačevića Belog za predsednika Srbije u intervjuu za „Aferu“ govori sa kakvim se sve problemima susreće nakon toga, ali i otkriva da njegovu porodicu i njega čuva policija, kao i da nakon svega strahuje za svoj i život svojih najbližih.

Kakvim ste konkretno sve pretnjama izloženi nakon što ste uložili  prigovor na kandidaturu Ljubiše Preletačevića Belog za predsednika Srbije?

-Moram da vas ispravim. Kandidat se zove Luka Maksimović. Nakon prigovora na tu, inače potpuno nezakonitu, kandidaturu dobio sam sve bolesne, morbidne i konkretne pretnje koje normalan čovek ne izgovara.

Navedite nam par pretnji koje su Vas ozbiljno šokirale I zabrinule.

-Najgora je ona gde mi se pominje čitava porodica. Ne mogu to ni da izgovorim, niti da ponovim. Izdvojio bih i nekoliko gde mi psuju ime. Zaista bolesno.

Plašite li se da bi neko mogao da naudi Vama i Vašoj porodici?

-Da. Ovaj slučaj je pokazao da atmosfera linča koja se stvara daje podstrek budalama i psihopatama da napadaju normalan i pristojan svet.

Osim pice, šta ste sve dobijali od pristalica Belog na Vašu kućnu adresu?

-Sve što možete da zamislite, osim jedne stvari. Koliko su neinventivni pokazuje činjenica da mi niko nije naručio – knjigu. Kao nagrađivani postdiplomac i dugogodišnji advokat, prijalo bi mi da je bar nekom palo na pamet da pošalje nešto dobro i novo za čitanje.

U međuvremenu ste, kako „Afera“ saznaje, Vi i Vaša porodica dobili policijsku zaštitu. Kako to funkcioniše na delu?

-Policija je odmah stavila pod zaštitu zgradu u kojoj stanujem sa porodicom. To je sve što mogu da vam kažem.

Prati li Vas policija zbog Belog gde god da krenete?

-Ne bih na ovo pitanje odgovarao, ako se slažete.

Na sajtu Samo jako, Luke Maksimovića, postavljena je video igrica „Pocepaj Miroja i njegovu žalbu“, u kojoj Vam se odseca glava. Da li ste igrali tu igricu?

-To se teško može nazvati igricom. To je neki bolestan um postavio kao aplikaciju gde se poziva, podstiče i odobrava moje ubistvo.

A šta uopšte predstavlja kandidatura Ljubiše Preletačevića Belog za predsednika Srbije?

-Nakon što se ovo izdešavalo, mislim da sam jedini u Srbiji sagledao i lice i naličje te kandidature. Za mene ona predstavlja poraz normalne Srbije.

Opišite nam kako bi izgledala Srbija kada bi njen predsednik bio Ljubiša Preletačević Beli?

-Isto kao i taj momak. Samo što ne bi bila na konju već u problemu.

Prema Vašoj proceni, da li će nakon neuspeha na izborima Beli moći da se zaposli u nekom cirkusu ili bi mu i za to bila potrebna neka veza?

-Predviđam mu osrednju karijeru u rijaliti programima i  posao večitog funkcionera u opštini Mladenovac.

Stefan Radović

FOTO: www.mc.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *