Mišković je Jankovićev uzor!

U ponedeljak na ponovljenom suđenju zbog podstrekivanja sina Marka na utaju 320 miliona dinara poreza biznismen Miroslav Mišković uporedio je Srbiju sa Severnom Korejom. Samo dan kasnije “sasvim slučajno“ isto poređenje iskoristio je i lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković.

– Ne mogu da verujem šta doživljavam u Srbiji kao najveći poreski platiša. Ne razumem optužnicu ni suštinski ni jezički. Iznosiću odbranu sa novim dokazima jer smatram da ovo krivično delo ne postoji nigde sem možda još jedino u Severnoj Koreji – kazao je Mišković.

Sa druge strane, upitan zbog čega PSG nije podržao DS na lokalnim izborima u pet opština, iako su oni njega podržali na predsedničkim, Saša Janković je ponovio da su ti izbori raspisani bez potrebe, jer u tim opštinama SNS osvaja i do 70 odsto glasova i dodao:

– Koristim priliku da mu čestitam, a Srbiji izjavim saučešće, zbog činjenice da je u Kruševcu ostvario istorijsku pobedu od 98,5 odsto mesta na izborima za savete mesnih zajednica i time svrstao Srbiju sa Severnom Korejom u isti rang zemalja – rekao je Janković.

Politički analitičar Dragomir Anđeolković uveren je da Janković i Mišković imaju nešto zajedničko, a to je da su “obojica potpuno izgubila kompas“.

– To što govore je odraz njihove političke kulture i potpunog neukusa. Porediti sopstvenu zemlju koja je nesumnjivo demokratska sa državom u kojoj postoje logori za decu, sa državom u kojoj se vrše masovna streljanja, govori samo da su obojica potpuno izgubila kompas – kaže Anđelković.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *