MISTERIJA UKLETE KUĆE U BIH: Noću se čuju zastrašujući krici i stravični jauci!

Stari grad Todorovo, na severozapadu Bosne i Hercegovine, moglo bi da postane inspiracija za film, zbog „kuće zlih duhova“, pored koje meštani ne žele ni da prođu. Todorovčani veruju da je kuća ukleta zbog mračne prošlosti.

Meštani Todorova, kraj Velike Kladuše, tvrde da se noću iz „uklete kuće“ čuju zastrašujući krici i stravični jauci. U njenoj blizini, navodno, kvare se tehnički uređaji, telefoni i slično.

Sva vrata i prozori kuće su zatvoreni daskama. Legenda kaže da je na tom mestu bilo groblje. Krajem 19. veka muslimanski imami planirali su da sagrade školu. Hodže su raširili šatore, proveli na tom mestu nekoliko noći, a onda su iznenada u tišini i vidno uznemireni zauvek otišli iz Todorova.

Prva kuća na „ukletim temeljima“ sagrađena je početkom prošlog veka, govorio je najstariji meštanin, 81-godišnji Kadir Ibričić.

Srušena je u Prvom svetskom ratu, da bi krajem Drugog svetskog rata gorela do temelja.

„Tokom Drugog svetskog rata imanje je kupio Husein Bašić i na istom mestu podigao novu kuću. Ni ona nije bila dugog veka i do temelja je izgorela“, ispričao je Kadir Ibričić.

Nakon što je opet sagrađena i nameštena, tokom rata u BiH vojnici su zauzeli to područje i iz kuće odneli nameštaj i porazbijali stakla. Dugo se niko tu nije uselio, niti je tu prenoćio zbog priča o prokletstvu tog mesta.

Izvor: Radio Sarajevo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *