MLADI ADVOKAT UBIJEN GREŠKOM?! Ubice ga zamenile s KRIMINALCEM KOJI ŽIVI U KOMŠILUKU!

Nemanja Stojanović (27) nije imao neprijatelje niti mrlju u karijeri, a vozi sličan auto kao jedan kriminalac u njegovom komšiluku, zbog čega se sumnja da je ubijen greškom.

Advokat Nemanja Stojanović (27) ubijen je juče oko tri sata iza ponoći u Jagodini u klasičnoj mafijaškoj sačekuši ispred zgrade u kojoj živi, i to najverovatnije greškom! Mladi pravnik nije imao neprijatelje, niti mrlju u kratkoj karijeri, a vozi „audi“ kakav ima i jedan kriminalac u njegovom komšiluku, koji je možda bio prava meta!

Izvor iz istrage kaže da se ubistvo desilo u Ulici braće Dirak, ispred zgrade u kojoj je živeo ubijeni advokat. Stojanović se kobne noći vratio iz grada, parkirao „audi“ i krenuo ka ulazu u zgradu, gde ga je presreo ubica.

– On je u Stojanovića ispalio ukupno četiri hica, koji su ga pogodili u grudi i glavu, nakon čega je pobegao. Za sada je izvesno samo da je reč o profesionalnom ubici, koji nije ostavio tragove za sobom, dok je o motivu veoma teško govoriti – kazao je naš izvor.

Prema njegovim rečima, Nemanja Stojanović nije imao neprijatelja, pogotovo ne u jagodinskom podzemlju, i tek je počeo da se bavi advokaturom u kancelariji svog oca, poznatog jagodinskog advokata Miroslava Mikija Stojanovića.

– O motivu je zato teško nagađati, pa je zasad jedini logičan scenario da je greškom ubijen. Proveriće se i taj Nemanjin komšija iz kriminalnog miljea, koji vozi sličan auto, da se proveri mogućnost da je on bio prava meta. Naravno, istražiće se i mogućnost da je Nemanjin otac imao nekog neprijatelja koji bi želeo da mu se osveti preko sina, ali to je malo verovatno – zaključuje naš izvor.

Nemanjinim roditeljima juče je pozlilo kad su čuli za sinovljevo ubistvo. Zatražili su pomoć lekara, a od bola i tuge nisu bili u stanju da pričaju o tragediji. Inače, Nemanjin otac se najčešće bavio parnicama u vezi sa nekretninama, imao je mnogo posla i obezbedio je sinu i ćerki stanove, automobile i lagodan život.

Nemanjin prijatelj kazao nam je da je Nemanja bio energičan, elokventan i željan dokazivanja u advokaturi.

– Nije imao neprijatelje, a dobro je znao ko je ko u Jagodini i nikom nije dao povoda za ovako nešto – priča njegov prijatelj.

On dodaje da je Nemanja imao verenicu i da je planirao svadbu.

– Skoro smo se sreli, pitao sam ga kako je, a odgovorio mi je: „Super je sve, prešao sam na teže slučajeve“ – kazao je Nemanjin drug.

Komšija ubijenog advokata rekao nam je da juče nije čuo pucnje, samo policiju, oko pet sati ujutru.

– Nemanja je bio kulturan mladić, nikad ga nisam čuo da je povisio glas. Na znam šta je uzrok za ovakvo ubistvo, tek je bio na početku karijere – priča stariji komšija.

Više od 100 advokata, sudija i tužilaca iz Kragujevca, Despotovca i Jagodine organizovalo je juče protest ispred Višeg suda u Jagodini zbog ubistva njihovog kolege. Oni su najavili obustavu rada sve dok zvanično ne dobiju informacije o tome ko stoji iza Nemanjine likvidacije.

Advokat Momčilo Jovanović kaže da je Nemanja za par nedelja trebalo da položi pravosudni ispit.

– Mladić je izgubio život u brutalnoj sačekuši za koju, siguran sam, on nije mogao da bude povod, a ni njegovi roditelji. Niko nema ideju šta je uzrok svemu ovome. Ovo je strašna tragedija. Dete staro 27 godina ubijeno na pragu svoje kuće bez bilo kakvog razloga. Očekujemo da advokatske komore donesu zaključke o obustavi rada do otkrivanja zločinca ili razjašnjenja slučaja – rekao je Jovanović.

Izvor: Informer

Foto: Fejsbuk

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *