MLADI GLUMCI IZ „IGRE SUDBINE“ POKAZALI HUMANOST: U Leskovcu apelovali za pomoć poplavljenima (FOTO)

Mlada glumačka ekipa iz popularne serije „Igra sudbine“ posetila je juče Leskovac i okolinu, gde su došli kako bi apelovali da se pomogne ljudima u ovom kraju pogođenim nedavnim poplavama. Kako su rekli za medije u tom gradu, oni dobro funkcionišu kao tim i upravo tako su i došli u ovu misiju, da kao tim urade ono što je u njihovoj moći. Snimak njihove posete objavljen je na fejsbuk profilu Jugmedie.

„Pre nekoliko dana smo saznali za ovo, jer u medijima, čini mi se, nema toliko informacija i ne može se steći prava slika. Ali, uslovi za život tih ljudi su jako teški, ovo što im se desilo je stvarno velika katastrofa i mislim da će se ovo sada sanirati, ali šta ćemo sa poplavama koje mogu da dođu ubuduće, jer priroda je nepredvidiva i sa njom se nikad ne zna. Želimo da apelujemo na grad Leskovac a i na našu državu, da se pozabave tim problemom“, rekla je Matea Milosavljević.

Foto: Printskrin/Fejsbuk/Jugmedia

Kako je istakao Stevan Piale, glumci su došli da podignu svest o ovom problemu, o kome se ne govori dovoljno u medijima. Ideja je, kako je on rekao, da pozovu kompanije koje mogu da pomognu, budući da su u fokusu javnosti, zbog serije, da možda izreklamiraju te kompanije a da oni zauzvrat pomognu ljudima iz pogođenih krajeva.

„Ovo aktuelno stanje će se sanirati, ali stvar je i u edukaciji ljudi, treba sprečiti da se ti kanali ponovo zapuše, jer kiša će pasti i sutra, i prekosutra. Bitno je da se ti kanali prokopaju, šta god da treba uraditi, da se ovo više ne dešava“, rekao je popularni glumac.

Apelu se pridružila i mlada glumica Olja Lević:

„Ono što smo ovde zatekli nije bilo nimalo prijatno, nismo ranije imali svest o tome šta se dešava ovde, i da je situacija tako alarmatna i strašna. To su upropašćene kuće i u njima sada više ne može da se živi. Laminata nema, vlaga je svuda, popucao je beton, nemaju struje ni vode. Jednostavno, u tim kućama je hladno i jezivo. Nekima su tako uništeni prostor i sredstva za rad, tako da nemaju više uslova da prehranjuju svoje porodice. Mi hoćemo da se potrudimo i da apelujemo na sve, i kompanije i pravna lica, da učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji, jer tim ljudima je stvarno preko potrebna pomoć.

Istakavši da im je bilo drago da su ljudima koje su posetili, a koji su ih prepoznali kao TV-lica, makar na kratko zagrejali srca i pokazali im da nisu sami, mladi glumci su sve zainteresovane da se priključe akciji uputili na imejl adresu: jugnijesam@gmail.com, gde sve kompanije mogu da se obrate za saradnju i za pomoć.

AFERA/M.F.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *