Mladi Zagrepčani pozirali u ustaškim simbolima na Trgu Bana Jelačića!

Okupljanje profašističke mladeži na Trgu bana Josipa Jelačića u ponedeljak u kasnim večernjim satima, a čije su fotografije tokom dana obišle društvene mreže, rezultiraće odgovarajućim prijavama zbog protivpravnog ponašanja jer, između ostalog, skup nije prijavljen policiji u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju, piše zagrebački Jutarnji list.

Naime, zagrebačka policija nakon iscrpnog pregleda snimki nadzornih kamera utvrdila je da je postrojavanje uz paradiranje s neprimerenim transparentima trajalo puna tri minuta i to, očigledno, samo za potrebe fotografisanja kako bi se „rasplamsale strasti“.

U vremenskom periodu od 21,26 pa do 21.29 sati na snimkama se vidi kako „fotograf“ iz skupine koji se trudi da ovekoveči trenutak, rukom maše pozerima da se ‘više skupe’, valjda kako bi stali svi u kadar pre nego budu ‘uhvaćeni’.

 Na nekim od fotografija koje su, pak, procurile do medija, pojedinci su imali transparente s ustaškim simbolima, a ujedno su citirani i stihovi pesme ‘Duh ratnika’. U rukama okupljenih bio je vidljiv i natpis “Ubij Srbina”, a natpise je “krasila” i nacionalistička zastava s prvim belim poljem na šahovnici.

Budući da je reč o strogom centru grada gde se često mogu videti policajci, građani su se mahom pitali kako je okupljanje promaklo budnom oku policije koja je na Trgu doista na svakom uglu. No, nakon što je utvrđeno da je postrojavanje trajalo samo tri minutea, stvari su jasnije.

Izvor: Jutarnji.hr

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *