MONSTRUM je ovo govorio dok su mu na asfaltu, pored mrtve žene, oživljavali sina

ZANEMELI I POLICAJCI KOJI SU SAVLADALI UBICU IZ RAKOVICE

Kada su savladali ubicu, videli su beživotno telo žene na parkingu, a posle nekoliko sekundi i jeziv prizor koji im se urezao zauvek u sećanje…

– Žena je trčala preko parkinga i vikala: “Izbode ljude, pomozite nam”, a onda smo ga videli kako nekontrolisano maše nožem i napada ljude. Potrčali smo, nenaoružani, prišli mu iza leđa i uspeli da ga oborimo na zemlju. Ali, za njih dvoje je bilo kasno. Do tada je uspeo da udavi 4-godišnjeg sina i nožem usmrti svoju ženu – pričaju komunalni policajci Miloš Nikolić i Igor Milosavljević, koji su se našli na mestu najkrvavijeg zločina u Srbiji.

Da li se osećaju kao heroji? Skromno odgovaraju da bi to svako uradio. Njihove ruke su izgrebane, a možda i zasečene nožem. Kažu da se ne sećaju. Ispod noktiju krv ubice koja ne može da se spere, a u sećanju prizori koji neće izbledeti nikad.

Niko ne zna šta je tačno dovelo do dvostrukog ubistva, ali kako se saznaje, supružnici su se prvo posvađali u Centru za socijalni rad, da bi potom Marko N. nasrnuo na njihovog sina.

– Kada ga je udavio, tresnuo ga je o pod, a onda se pesnicama obrušio na ženu. Pokušala je da pobegne, ali ju je stigao na parkingu i nasmrt izbo – kaže izvor iz istrage.

Baš u tom trenutku, dvojica pripadnika Komunalne policije bili su u blizini na pauzi. Odjednom su čuli povike unezverene žene, verovatno jedne od radnica Centra za socijalni rad, a potom i ugledali muškarca kako maše nožem.

– Nismo imali ni pendreke kod sebe, samo smo potrčali. Prišli smo mu s leđa dok je on nožem mahao prema muškarcu koji je pokušavao da ga savlada. Zamahnuo je u tom trenutku prema njemu, ali je sam sebi rasekao arteriju na levoj ruci. Oborili smo ga na zemlju, i ja sam mu rukom začepio arteriju da ne iskrvari nasmrt – priča nam, i dalje vidno potresen, Igor Milosavljević.

Marko N. se otimao, gunđao. Iako su ga oba policajca pritisla, uspevao je nekom nadljudskom snagom da ih odiže od zemlje.

– Čuo sam ga kako priča: “Sve su mi to one smestile, ona i njene drugarice. Već četiri godine pokušavaju…” A onda je pomenuo i dete, ali gunđao je i nisam razumeo šta – priseća se Milosavljević.

Kada su uspeli da ga savladaju, pogledali su oko sebe i videli beživotno telo žene na parkingu, a posle nekoliko sekundi i prizor koji im se, kako nam kažu, urezao zauvek u sećanje.

Neka žena je iznosila dete iz zgrade. Držala ga je u naručju, a ono je bilo bez svesti, modro, znojavo, i pena mu je izlazila na usta. Jeziv prizor – priča Miloš Nikolić.

Hitna pomoć je stigla ubrzo i počela je reanimacija koja je trajala više od pola sata. Telo dečaka bilo je na zemlji, samo 5-6 metara od oca koji ga je usmrtio. I dok se nekoliko ekipa Hitne pomoći mučilo da mu oživi sina, on kao otac nije odreagovao nijedne sekunde.

A da Nikolić i Milosavljević nisu sasvim slučajno bili u neposrednoj blizini strašnog zločina, pitanje je kolike bi on razmere dosegao.

– Možemo samo da nagađamo šta je još moglo da se desi. Bilo je mnogo ljudi u blizini, ne smem ni da pomislim koliko je žrtava još moglo biti – kaže Milosavljević.

Foto:Dragana Udovičić
Izvor:Kurir/Telegraf

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *