MRKONJIĆ OBRUSIO MINISTARKI: „Zorana, ti si diletant“!

Milutin Mrkonjić, počani predsednik SPS-a, uzvratio je na napade ministarke građevine Zorane Mihajlović poručivši joj da je profesionalni dilentant i politička neznalica koja je opijena svojim ambicijama.

– Ma koliko bio slab prema ženama, ovo sa ministarkom u poslu koji ne zna, za koji je profesionalni dilentant i politička neznalica i za koji uopšte nije kompetentna ne mogu da prećutim. Lakše mi je zato što se i ona ne ponaša kao dama, verovatno opijena značajem svoje funkcije i svojim ambicijama – započeo je on svoju priču za „Alo!”.

– Deli stručne lekcije svima na sve strane u poslu koji ne zna, unosi haos po gradilištima, isključuje izvođače sa gradilišta, mada to, naravno, nije njen posao bez ikakve potrebe, potcenjuje i vređa ljude i inženjere, preti, grdi i otvara novu državnu građevinsku firmu, za kojom nema nikakve potrebe, jer imamo sasvim dovoljno izvođača koji taj posao dobro znaju. Takođe usred realizacije velikih projekata kao što su Koridori 10 i 11 spaja preduzeća „Koridori Srbije“ i „Puteve Srbije“ bez konsultacije sa svetskim bankama koje su dale novac, i to sve samo zbog toga da pravi reklamu koja nije potrebna – istakao je on.

-Podsećam da su svi bitni poslovi u pripremi i realizaciji Koroidora 10 i 11 obavljeni u mandatu vlade Mirka Cvetkovića, a zatim, na svu sreću svih nas, nastavljeni u mandatima dve vlade posle toga: izrađeni projekti, delimično izvršena eksproprijacija, obezbeđena sredstva svetskih banaka, raspisani tenderi i izabrani izvođači. Nijedan nov posao u Srbiji nije otvoren, napominje se nastavak autoputa prema Kotromanu od Rume do Užica, napominje se veza Kraljevo-Kruševa, Ruma-Šaba i kosovska varijanata, ali ništa od toga nije početo. Sve je započeto u mandatu vlade u kojoj sam i bio ministar saobraćaja – kazao je počasni predsednik SPS-a, osvrnuvši se i na reč „kraduckanje”, koju je Mihajlovićeva upotrebila.

– Ministarka pominje u tekstu i neku reč „kraduckanje”, ne znam o čemu se tu radi, ali je to verovatno neki termin iz njenog stručnog opusa. Čudim se otkuda toliko snage ženi koja ne zna ništa o poslu kojim rukovodi da non-stop iritira javnost i vređa ljude koji su stručnjaci i stručni. To nije dobro za ovu zemlju, stručnjaci moraju da budu cenjeni i uvek u prvom planu – zaključio je inženjer Mrkonjić.

Podsećanja radi, Mihajlovićeva je u intervjuu za jedan dnevni list navela:

– Vreme Ilića i Mrkonjića je prošlo, nema više pristajanja na kraduckanje i više se autoputevi ne grade da bi povezivali dve njive.

Izvor: Alo

Foto: Printskrin: TV Hepi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *