MUP hitno da obezbedi centre za socijalni rad

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović apelovala je danas na Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) da se pobrine za bezbednost u centrima za socijalni urad.

Mihajlović je povodom ubistva žene i deteta u Centru za socijalni rad u Rakovici, zamolila i pozvala MUP da hitno obezbedi sve Centre sa socijalni rad, osigura roditelje koji dolaze u te službe, i zaposlene.

Mihajlović, koja je i potpredsednia vlade, istakla je da je nedopustivo da bilo ko može da ušeta u neku instituciju za socijalnu pomoć i ugrozi živote drugih ljudi, saopšteno je iz njenog kabineta.

„Nakon ubistva žene u Centru za socijalni rad u Novom Beogradu i sada posle ovog stravičnog zločina u Rakovici neophodno je urgentno povećati bezbednost centara za socijalni rad“, istakla je ona.

Prema njenim rečima, potrebno je i da Centri za socijalni rad detaljnije procenjuju svaki pojediinačni slučaj nasilja u porodici.

„Ovakav zločin više nikada ne sme da se ponovi“, istakla je Mihajlović, navodi se u saopštenju.

Dodala je i da je nasilje nad ženama problem čitavog društva i da se „bez koordinacije svih institucija, ali i angažovanja nevladinog sektora, medija i svih građanki i građana Srbije“, ne može rešiti taj ozbiljan problem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *