Na Kalemegdanu samo jedan proizvođač sladoleda

FRIŽIDERI sa sladoledom na Kalemegdanu će se otvoriti tek početkom juna, ali kupci neće imati priliku da biraju proizvođača osveženja. Javno nadmetanje za zakup devet mesta za konzervatore proteklo je u duhu potvrde početnih cena, s obzirom na to da je na licitaciji učestvovalo samo jedno privredno društvo. Za sve lokacije na Tvrđavi treba da se plati ukupno 7.650.000 dinara za godinu.

Iako je u utorak formalno održano, javno nadmetanje za zakup mesta za prodaju sladoleda na teritoriji Beogradske tvrđave – izostalo je, s obzirom na to da se na licitaciji pojavio predstavnik samo jedne sladoledžijske firme. Tako će naredne dve godine posetioci Kalemegdana na devet lokacija moći da kupe sladolede samo jednog proizvođača, koji će za svaki postavljeni frižider platiti 850.000 dinara godišnje.

Uprkos činjenici da će se već početkom juna zašareneti brendirani suncobrani iznad frižidera za sladoled, u JKP „Beogradska tvrđava“ kriju koja kompanija će prodavati letnje osveženje u narednom periodu.

– Na konkurs za određivanje korisnika mesta za postavljanje konzervatora za sladoled prijave za svih devet mesta su podnela dva privredna društva. Jedno nije imalo pravo učešća, jer je podnelo neispravnu dokumentaciju za svih devet lokacija, ali mi ne smemo da kažemo ni ko je zakupio ni ko je konkurisao – objašnjavaju iz pravne službe JP „Beogradska tvrđava“, uprkos činjenici da su konkurs i nadmetanje otvoreno za javnost.

U narednih osam dana komisija za sprovođenje konkursa izabraće korisnika i o tome izvestiti sve koji su podneli prijave na konkurs, nakon čega teče period za podnošenje žalbe na ovu odluku. Ukoliko privredno društvo koje nije ispunilo uslove za učešće na licitaciji uloži žalbu, o sladoledu će odlučivati Nadzorni odbor „Beogradske tvrđave“.

U PLANU I POSTAVLjANjE TEZGI

U NAREDNOM periodu odlučivaće se i o postavljanju dodatne 44 tezge za prodaju suvenira, razglednica, osvežavajućih napitaka, ali i o stalcima za bicikle, aparatima za hot-dog i krofnice na ukupno 15 lokacija širom Kalemegdana.

– Konkurs za određivanje korisnika mesta za postavljanja tezgi i drugih pokretnih privremenih objekata na prostoru Beogradske tvrđave i parka Kalemegdan još nije raspisan. Pripremamo konkurs i očekuje se da će biti raspisan do sredine maja, kada će biti oglašene i početne cene – tvrde iz JP „Beogradska tvrđava“. (Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *