NA KOSOVU šiptari spremili optužnicu protiv generala Dikovića!

Шиптари спремили оптужницу против генерала Диковића

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је, према подацима обавештајних органа, Тужилаштво у Приштини припремило оптужницу против генерала Љубише Диковића, којом га терети за ратне злочине на КиМ.

Диковић (Фото: Јутјуб)

Александар Вучић је рекао да је оптужница припремљена против генерала Љубише Диковића, али да нема сазнања да је таква оптужница покренута и против генерала Божидара Делића.

„За Делића нисмо добили такву информацију. За сваког генерала за којег из Приштине мисле да треба да га гоне, знате какви ће бити поступци наших органа. Не верујем да би председница Владе Србије ишла против овакве политичке воље и доносила другачију одлуку“, рекао је Вучић.Вучић је, одговарајући на питање лидера радикала Војислава Шешеља о информацији да је Специјално тужилаштво у Приштини покренуло истраге против генерала Небојше Павковића и Сретена Лукића, којима је већ судио Хашки трибунал, рекао да му је Павковић писао о томе да су из Приштине тражили сусрет са њим.

„Мислим да су то тражили косовски специјални тужиоци са жељом да поново подигну оптужницу против њега, али и осталих генерала“‘, рекао је Вучић.Председник је навео да српски обавештајни подаци говоре да је Специјално тужилаштво из Приштине припремило оптужницу против генерала Диковића, којег је он, подсетио је Вучић, недавно одликовао Сретењским орденом.

РОСУ наоружана дугим цевима упала на север Митровице, чују се пуцњеви!

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *