„NA POČETKU SMO TREĆE NEDELJE“: Doktor Nestorović otkrio zašto su narednih 14 dana ključni da bismo pobedili koronavirus!

„Veoma je važna brzina kojom se uvećava broj zaraženih, u Italiji se to dešavalo svaki dan. Ako računamo da svaki oboleli zarazi 2 oko sebe, onda se to strahovito brzo širi. Sada je došao trenutak, na početku treće nedelje, koji je najvažniji. U Koreji i Japanu pada broj obolelih, u Kini je praktično gotovo. Sada imaju pojavu drugog talasa“ – kazao je prof. dr. Branislav Nestorović sumirajući nove podatke oko epidemije.

„Ako izdržimo udar ove, i eventualno četvrte nedelje, možemo da kažemo da je najteže za nama. Ova nedelja je ključna“ – kazao je on.

On kaže da je za nas bitno direktno izlaganje velikoj količini virusa, na predmetu je mala količina virusa, i dodaje da je dezinfekcija predmeta više psihološka stvar.

  • Za nas je direktan kontakt važan, ako je neko oboleo, on vam da veliku količinu virusa, i onda je velika verovatnoća da se zarazite – dodao je on.
  • Još jednom je podsetio da je loš primer italijanske nediscipline, jer nova istraživanja tamošnjeg Telekoma kažu da 40 odsto Italijana „zuji“ napolju i dalje i ne obaziru se na savete.
  • Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *