Na svadbi Milovog jedincai ubica sa poternice iz Srpske!!!

Slika sa svadbe Đukanovića koja govori više od hiljadu reči

Savo Vujović, za kojim je MUP Republike Srpske raspisao poternicu zbog ubistva, na svadbi kod Mila Đukanovića  

Pravosudni organi Crne Gore tvrde da se ovaj čovek ne krije kod njih, iako su im dostavljeni podaci da je nerazdvojan sa Branom Mićunovićem

Na svadbi Blaža Đukanovića, sina jedinca crnogorskog predsednika Mila Đukanovića, okupilo se više od 400 zvanica, a među brojnim uglednim gostima našlo se i jedna osoba za kojom je na snazi poternica. Prema informacijama iz pouzdanih obaveštajnih krugova, svadbenom veselju na Svetom Stefanu prisustvovao je i Savo Vujović, zvani Kela, za kojim je MUP Republike Srpske raspisao poteru zbog ubistva! Da je Vujović gost prvog čoveka Crne Gore, otkriveno je sasvim slučajno, kada se tokom svadbene noći slikao sa svojim zakletim prijateljem Branom Mićunovićem i njegovim sinom Đorđem, a Branin sin tu fotorgaifju postavio na svoj instagram.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Repubike Srpske godinama traga za Savom Vujovićem zvanim Kela, rođenim 1963. godine, zbog krivičnog dela ubistvo. Poteru za njim raspisao je Centar bezbednosti Trebinje, a interesantno je da su pravosudni organi RS zvanično, u više navrata, tražili od kolega u Crnoj Gori da im pruže informaciju da li se navedena osoba nalazi na njihovoj teritoriji. Odgovoreno im je da Vujović nije viđen na području Crne Gore, iako su im dostavljeni određeni podaci koji ukazuju – suprotno. Između ostalih, i da je često viđen u društvu najmoćnijeg crnogorca iz senke Brana Mićunovića, čoveka za kojeg se tvrdi da je “većinski vlasnik ove države”.

Zanimljivo je i to da na poternici za Vujovićem nema njegove fotografije, što mu, uveliko olakšava kretanje, međutim, obaveštajcima koji se bave tematikom crnogorskog organizovanog kriminala i osobama koje ga čine, nije bilo teško da odgonetnu da se pored Brane i Đorđa Mićunovića, kao i većinskog vlasnika crnogorske Lutrije Save Džigija Grbovića, nalazi i odbegli Vujović.

Na početku teksta naveli smo da Mićunovića i Vujovića veže duboko prijateljstvo koje se potvrdilo jednog popodneva 2000. godine kada je Mićunović ispred crnogorksog klinikog centra, prema navodima optužnice koja je pala na suđenju – pred desetinom svedoka, hicima iz pištolja, ubio čoveka na nosilima Hitne pomoći, a Vujović mu pomogao da pobegne posle izvršenog krivičnog dela.

Sud je podigao optužnicu protiv Brana Mićunovića, Sava Vujovića i još nekoliko osoba, ali su svi osim jednog oslobođeni zbog nedostatka dokaza. Preciznije, brojni očevici, koji su istrazi do detalja opisali šta se dogodilo, na suđenju su promenili iskaze i rekli da ništa nisu videli.
Osim Mićunoviću, suđeno je i Zdravku M. Lopušini, Veselinu Peroviću i Savi Vujoviću. Lopušina, koji je takođe iz Nikšića, ponovo je osuđen na dve godine zatvora zbog ubistva Petka Pešukića sa Cetinja, u prekoračenju nužne odbrane. Veselin Perović je oslobođen optužbe da je počinio krivično delo “izazivanje opšte opasnosti”, dok je Sava Vujović oslobođen optužbe da je pružio pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.


Optužnicom je bilo navedeno da je Lopušina, 7. oktobra 2000. godine, oko 2.45 časova, u noćnom klubu u hotelu “Podgorica” u Podgorici, ubio Petka Pešukića, a Mićunović koji je inače bio vlasnik tog noćnog kluba je nešto kasnije ispred Urgentnog centra podgoričke bolnice, iz pištolja nepoznate marke ubio Kovačevića.
Najpre je Pešukić, nakon rasprave, iz pištolja “glok”, pogodio Kovačevića u grudi i nogu, a nakon toga, sada pokojnom Pešukiću prišao je Lopušina i s leđa ga zgrabio za ruke, oborio na pod, oduzeo mu pištolj i u njega ispalio nekoliko metaka. Lopušina je pogodio i Lazara Đodića iz Podgorice, koji se u to vreme nalazio pored šanka.
Mićunović je, kako je pisalo u optužnici, Kovačevića ubio iz bezobzirne osvete. Prišao je “audiju” iz koga su Dragoljub Mrvaljević i Dragoslav Vujičić, medicinski tehničari Urgentnog bloka podgoričkog Kliničkog centra, prihvatali teško povređenog Kovačevića, i iz blizine, i revolvera nepoznate marke u Kovačevića ispalio više hitaca i na mestu ga usmrtio.

Osim za to ubistvo, Mićunović je ove godine oslobođen u Bariju optužbi da je bio u lancu šverca cigareta.

M. Šoškić

Antrfile.

Mićunović: Ja sam humanitarni radnik

Nije tajna da je Brano Mićunović u poslednjih dvadesetak godina mnogim osobama za kojim se tragalo, pružio utočište u Crnoj Gori.

U intervjuu „Reviji 92“ iz 2008. godine, Mićunović je za sebe rekao da ne može da veruje šta mu se sve pripisuje i da se zapravo bavi „humanitarnim radom i zbrinjavanjem političkih izbeglica“. Prema njegovom svedočenju, on se u prethodnih petnaestak godina nije susreo samo sa pokojnim Slobodanom Miloševićem, a svi drugi su bar kafu popili sa ovim Nikšićaninom.

– Gadio bih se sam sebe kad bih okolo pričao šta sam za koga učinio i koga sam zaštitio. Najbolje to znaju oni koji su sa svojim problemima kod mene dolazili, iako su to odmah zaboravili čim bi se dograbili kakve bilo vlasti u Beogradu – rekao je on.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *