NAJEZDA SAJBER VARVARA: Voajeri u letu su oko nas!

NAJEZDA SAJBER VARVARA NA BUREK internet FORUMU

Voajeri u letu

Korisnici sajta postavljaju i razmenjuju provokativne fotografije intimnih delova tela svih žena i devojaka

Oni veštiji svojom  mobtel kamerom zavuku se i u gaćice, pa potom ekspresno fotke proslede svojim sajber istomišljenicima, koji  potom mašti puštaju na volju. Komentari su  uglavnom u stilu: “Savršeno obrijana mačkica, a tek taj tatu zmaj na butini… Stvarno je strava, ne bih se sa nje skidao tri dana!

Piše: Dušan  CICVARA

Od postanka sveta voajerizam (skriven pogled na isključivo ženske atribute) je prisutan. Mnogi slikari i fotografi od voajerizma stvorili su umetnička dela, kojima se i danas divimo. Kada je slikarstvo u pitanju, pomenuću samo bečkog slikara Gustava Klimta koji je isključivo slikao žene. Na njegovim platnima mlade i pohotne Bečlijke nisu zračile samo erotičnošću, već i samopouzdanjem.

Na ovdašnjim prostorima voajerizmom kao umetničkim izražavanjem najviše su se bavili fotografi Ljubomir Šimunić (Šimunić je i glavni akter filma „Petlja“ multimedijalnog umetnika Milutina Petrovića) i prvi registrovani  srpski novinar slobodnjak Branislav Radišić, kome ženska zadnjica predstavlja najveći lajt motiv. Za Radišića koji je isključivo fotografisao pozadine svojih sugrađanki, guza predstavlja obli deo ženskih leđa koji se svakodnevno uvija pred pažljivim muškim okom, potpuno nesvestan efekta koji na voajere ostavlja! To jest na momke koji sede po kafanama i kafićima, i muškarce bez obzira na starosnu dob, koji se voze gradskim prevozom. U tim trenucima guza predstavlja glavni objekat muških erotskih fantazija.

Šimunićeve i Radišićeve erotske voajerske fotografije, prevashodno zbog umetničke obrade nikome ne smetaju. Problem nastaje kada galerija fotki, i to ne samo zadnjica, već svih intimnih delova tela devojaka i žena osvane na društvenim mrežama.

Naime, sedam godina nakon  dubokog zimskog sna, internet forum „Burek“ kreće u akciju. U galeriji fotki pod nazivom „Voajeri u letu“, korisnici sajta postavljaju i razmenjuju provokativne fotografije intimnih delova tela svih žena i devojaka koje su im zapele za oko. I koje su uspeli krišom da slikaju. U bazi ovog foruma nalazi se preko 10.000. fotografija, na kojima su u prvom planu zadnjice, grudi, pa čak i međunožja devojaka i žena, koje i ne slute da su ih svojim mobilnim telefonima, zbog lagane letnje odeće, uslikali napaljeni voajeri dok su se vozile GSP-om, pazarile po buticima i radnjama, čekale u redovima pred šalterima pošta i banaka…

Oni veštiji svojom  mobtel kamerom zavuku se i u gaćice, pa potom ekspresno fotke proslede svojim sajber istomišljenicima, koji  potom mašti puštaju na volju. Komentari su  uglavnom u stilu: “Savršeno obrijana mačkica, a tek taj tatu zmaj na butini… Stvarno je strava, ne bih se sa nje skidao tri dana! “Meni je uvek spreman na akciju. Policija treba da me nagradi, jer svakog dana sprečim bar dva silovanja! Uzdržim se, ha, ha, ha! “mala je prava bombonica! Osećam da joj je p…… uska, i softana. Kada bi ga primila, zaboravila bi i kako se zove ! «  « Dupeta su predivna, mada mi se više sviđaju ove spreda ! » « Dobro je da postoji nešto i za nas voajere. Obožavam da svojim mobtelom ovekovečim dobre ženske, pa ih posle poput mesa sa svima bratski podelim ! ».

Psiholozi i psihijatri slažu se da to  što se radi  na voajerističkom  internet forumu « Burek » predstavlja degradaciju  ženskog bića, zato što one  pogotovo u mlađoj dobi mogu da imaju psihičkih problema kada otkriju da su predstavljene samo kao puki seksualni objekti, to jest samo kao parčadi dobrog mesišta. Neki od voajerafotografa  objavljivali su čak i radna mesta na kojima su uslikali zavodljive službenice. Lovili su ih čak i po pijacama,a u vozilima gradskog prevoza slikali su čak i učenice.

Internet forum « Burek » i u vrelim mesecima, po sistemu vruće-hladno, povremeno se gasi, pa se posle izvesnog vremena ponovo pojavi. Telefoni nekih od najaktivnijih aketa ovoga foruma, uglavnom su lažni, zato što su svesni da zbog pokvarene mašte i skrivenih strasti mogu i krivično da odgovaraju.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *