NAJVEĆI „MULTITASKERI“ SRPSKE POLITIKE: Primaju i po pet plata, a jedan od njih zaradi vrtoglavih 2,42 MILIONA MESEČNO!

Poslanik SNS Aleksandar Martinović prima pet zarda po različitim osnovama. Ova informacija javno je izrečena tokom okršaja u parlamentu zbog najnovije u nizu njegovih funkcija – predavača u Visokov medicinskoj školi u Ćupriji, gde kao pravnik predaje babicama, radiolozima i medicinskim sestrama. Martinović je, međutim, samo jedan od mnogih kolekcionara funkcija u Srbiji, čija primanja zbog gomilanja umeju da pređu i milione.

Koliko tačno javnih funkcionera ima Srbija nije poznat podatak, ali se spekuliše da se radi o brojci između 28.500 do 34.000. Međutim, to ne znači da ima isto toliko javnih funckcija već ih je, naprotiv, mnogo više, s obzirom na to da ih neki od njih obavljaju i po nekoliko.

Neko će reći da je u pitanju njihovo znanje, stručnost, a neko da je posredi bahatost, bezobrazluk i “čašćavanje” zbog lojalnosti partijama na vlasti.

Šta god da je razlog, činjenica je da se jedan broj njih dobro “udomio”, s obzirom da je većina funkcija koje obavljaju plaćena, najčešće više od prosečne plate u Srbiji, a oni sa malo više sreće naročito uživaju u ovoj “dobrobiti”, pa im iz džepova građana svakog meseca “kapne” još po koja zarada, a u nekim slučajevima i više njih.

O svima njima evidenciju vodi Agencija za borbu protiv korupcij.

Izvor: Blic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *