Napad na Republiku Srpsku, Dodik pobesneo zbog odluke CIK-a: Ovo je presedan!

– Ovde se radi o čistom inženjeringu. CIK je pod čistim upravljanjem stranaca – rekao je Dodik.

Milorad Dodik

Milorad Dodik, Foto: PrintscreenYoutube

Odluka CiK BiH da poništi izbore u Doboju i Srebrenici je „čist etnički inženjering“, izjavio je danas predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je na pres konferenciji, posle razgovora sa gradonačelnikom Doboja, rekao da je ta odluka CIK-a „usmerena protiv Republike Srpske, ali isto tako to je i priprema za naredne izbore“.

– Žele da se oslabi SNSD. Sva srpska glasačka mesta u Srebrenici su poništena, a dva bošnjačka nisu. Ovde se radi o čistom inženjeringu. CIK je pod čistim upravljanjem stranaca – rekao je Dodik.

Poručio je da se ovo nije smelo dogoditi i dodao da odluka CIK-a predstavlja ozbiljan presedan.

– Grad Doboj je krenuo u razvoj. Gradi se auto-put, bolnica, dvorana i sada neko to želi da zaustavi – kazao je Dodik, koji je i lider SNSD-a, prenela je Radio televizija Republike Srpske.

Dodik je kazao da je ovde reč i o jednoj sramotnoj koaliciji SDS-a i PDP-a, odnosno Mirka Šarovića i Branislava Borenovića.

– Ne mogu da ponište dovoljno izbora u Republici Srpskoj koliko ćemo mi pobediti. Tamo gde su Srbi, pokušava se nametnuti da Srbi ne poštuju zakon. Ovo je direktno u funkciji političkog Sarajeva. Sva izborna prava u Doboju i Srebrenici su poništena. Mi ćemo se žaliti Sudu, mada je i to bezvezno, jer je to sve jedna struktura – rekao je Dodik i najavio da će SNSD započeti aktivnosti za bojkot izbora 2022. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *