NATO SE ZALEDIO OD STRAHA: Nova Putinova topčina zagorčaće im život drznu li se da napadnu!

Ruski Centralni istraživački institut za precizno inženjerstvo objavio je prvu javno dostupnu fotografiju Lotusa, novog dizajna samohodnog topa. Slika, koja se pojavljuje u korporativnom kalendaru Odseka za dizajn 2019. godine, stavljena je na raspolaganje onlajn na Instagramu.

Fotografija je popraćena izjavom Dmitrija Melihova, glavnog inženjera zaduženog za Lotus projekat, koji je objasnio da je prilikom dizajniranja projekta, “lotosov cvet bio neka vrsta inspiracije za nas. Bez obzira na njegovu spoljašnju krhkost, on raste u najtežim uslovima. To je savršena kombinacija lepote, milosti i neuništivosti”. Prema glavnom projektantu, Lotusov vazduhoplovni artiljerijski sistem ima „visoke balističke karakteristike i efikasnost municije, dizajnirane u skladu sa principom zlatnog odnosa tj. ne samo optimalnom težinom i dimenzijama, već i gracioznom siluetom”.

Očekuje se da će Lotus zameniti Nona-S, lagani, 120-milimetarski minobacač sa vazdušnim potiskivanjem, sovjetski dizajn koji je prvi put uveden 1981. godine i koji je dokazao svoju efikasnost u ratu protiv mudžahedina u Avganistanu. Ranije su dizajneri objasnili da je projekat Lotus imao za cilj da dodatno pojača vatrenu moć i upravljivost pokretne artiljerije koju koriste vazduhoplovne snage.

Prema zvaničnom televizijskom kanalu ruskog Ministarstva odbrane, “Zvezda”, karakteristike Lotusa uključuju maksimalni domet gađanja do 13 km, brzinu vatre od 6-8 pucanja u minuti, konverziju u i iz vatrenog položaja za 30 sekundi, i novu visokopreciznu municiju. Veruje se da okretan sistem ima težinu od 18 tona, maksimalnu brzinu od 70 km na sat, i da ima četvoročlanu posadu. Ranije je saopšteno da će sistem biti pripremljen za državna testiranja kasnije ove godine. Ako sve bude po planu, proizvodnja novih samohodnih topova počinje 2020. godine.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *