NE MIRI SE SA SUDBINOM: „Raspop“ Vukašin izmišlja peticije

Sveštenik Vukašin Milićević koji je suspendovan do daljnjeg zbog skandaloznih stavova, rušenja Srpske pravoslavne crkve i ponašanja mimo pravila te institucije, očigledno se ne miri sa takvom odlukom. Milićević je, po svemu sudeći, očekivalo konkretniju zaštitu od svojih mecena iz nevladinog sektora (takozvani „Soroševski krug“), ali se i uzdao u uticaj odmetnutih vladika Grigorija i Maksima.

Nakon što je Crkva pokazala svoju snagu i odlučnost, Milićević je pokušao da uzvrati udarac i plasira prljavu osvetničku kampanju preko medija pod direktnom kontrolom Soroševog lobija i onog dela sredstava informisanja koji su tradicionalno okrenuti protiv srpskih nacionalnih interesa.


U moru podmetačina i laži, pojavili su se i famozni nezadovoljni studenti Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta, sa fantomskom peticijom podrške Milićeviću!

Tragom te vesti, nedeljnik Afera stupio je u kontakt sa nekoliko studenata ove obrazovne ustanove, a ono što smo saznali u potpunosti je demantovalo te navode!

-Postojali su određeni pritisci na nas… Preko posrednika su nam nudili novce i usluge, pokušavali da lobiraju, ali su svugde naišli na zatvorena vrata. Nema tih koverti, a nudile su se, koji će studente okrenuti protiv svoje Crkve. Niko od nas ovde nije od juče i svi mi dobro znamo i ko je Milićević i šta priča i za koga radi. Pa, mi smo okrenuti veri, niko od nas neće dozvoliti da bude deo takvih prljavih radnji. Kakve peticije, pa to niko ovde ne bi potpisao – kaže jedan od studenata koji ipak nije želeo da se predstavi imenom i prezimenom.

Nedeljnok Afera: Nina Stojanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *