NEDELJKO TODOROVIĆ: Čeka nas UŽASNO NEVREME, jednu stvar svi treba da uradimo čim POČNE!

Meteorolog Nedeljko Todorović otkrio je kakvo vreme narednih dana očekuje Srbiju.

“Pod uticajem ciklona biće dosta pljuskova popodne, uveče i noću, reč je o lokalnim oblacima koji nose veliku količina padavina, a može da bude grada i olujnog vetra, i to sve tokom oba meseca leta, jula i avgusta. Samo je pitanje koliko će ove nepogode biti česte”, rekao je Todorović.

On je pojasnio da će u narednih 7-10 dana temperature biti između 25 i 30 stepeni, i da neće biti tropskih vrućina do sredine jula.

Kako je precizirao, preko Mađarske i Austrije dolazi nam svežiji vazduh, koji donosi oblačnost, a lokalno i velike količine padavina.

“Naglašavam da su ove padavine uglavnom lokalnog karaktera, i da će biti jake. Ljudi ne treba da se plaše, ali treba da se sklone u čvrste objekte i prate informacije, koje ih upozoravaju na ono što dolazi”, rekao je on.

Govoreći o prognozi za leto u Srbiji, Todorović je naveo da su za vikend u svim delovima moguće lokalne nepogode, koje bi se zadržale do utorka.

“Imaćemo tipično leto, biće i toplih dana, ali i povremenih osveženja, sve ono što je karakteristično za jun, jul, avgust”, zaključio je meteorolog gostujući na TV Prva.

Izvor: Espreso.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *