NEKA BIA HAPSI UGLJANINA!

IZ UGLA DRŽAVNE BEZBEDNOSTI

 

NEKA BIA HAPSI UGLJANINA!

Piše: Boža Spasić

 

Sulejman Ugljanin je svojim poslednjim izjavama svesno ili nesvesno ušao u zonu kada ga bezbedonosne službe Republike Srbije moraju na neki način upozoriti da je igranje sa ustavnim poretkom zemlje veoma opasna igra

 

Našu javnost nije ni malo iznenadilo kada je pre nekoliko nedelja Bakir Izetbegović, čovek koji je prepoznatljiv po svojim izjavama, kojima zasmejava dokonu svetsku publiku a dovodi do očajanja njegove sunarodnike i istomišljenike, izjavio kako je Alija ostavio Bosnu u amanet Erdoganu.

Tako se Bakir Izetbegović povodom godišnjice smrti njegovog tate Alije Izetbegovića, 19. oktobra 2003. godine, prisetio da je Alija na samrti izjavio nikom drugom nego Redžepu Taipu Erdoganu, tadašnjem predsedniku vlade Republike Turske, da mu ostavlja Bosnu u amanet i na čuvanje.

Prava istina je da je Alija Izetbegović bio u komi, da je Redžep Taip Erdogan bio u službenoj poseti Beču i da je pri povratku iz Austrija sleteo na aerodrom u Sarajevu. Ne znajući pravo zdravstveno stanje već polumrtvog Alije Izetbegovića  Erdogan na aerodromu izjavljuje da je došao da „vodi Aliju u Tursku da ga leče“.

Kada je došao u bolnicu na Koševu, Erdogan je samo mogao da konstatuje da od lečenja Alije u Turskoj nema ništa i pokupio se i otišao u Ankaru. Još nije ni sleteo Erdogan u Ankaru već je izdato saopštenje da je umro Alija Izetbegović.

Izmišljenu izjavu tada polumrtvog Izetbegovića, izmislili su  njegovi najbliži saradnici na čelu sa sada pokojnim Sulejmanom Tihićem, a detalje je smislio tada već lukavi Bakir Izetbegović. Izjava koju je navodno dao Alija Izetbegović na samrti Erdoganu je glasila :“ Taipe vi ste potomci sultana Fatima, ovaj prostor je vama u amanet zato ga čuvajte“.

Nije tajna da je na ovim prostorima bilo takvih izjava već mrtvih  političara i vladara.Tako je prilikom atentata i ubistva kralja Aleksandra Karađordjevića u Marselju, neko mudrovao čuvenom izjavom već mrtvog  kralja „Čuvajte mi Jugoslaviju“.

Ne bi se zapravo ni osvrtali na ovu izjavu Bakira Izetbegovića, da njegovi sateliti u Raškoj ili Sandžaku ne prave političke gluposti koje ih mogu mnogo skupo koštati.

Tako je sada, već bivši srpski minister, Sulejman Ugljanin  ovih dana u svojstvu predsednika Bosanskog nacionalnog veća uputio na više adresa u EU i svetu nekoliko pisama. U tim pisanijama Ugljanin traži da se u Raškoj, neki kažu i Sandžaku, raspišu nekakvi samostalni izbori, da se povuče srpska vojska i policija pa čak i tajna policija Srbije, a da se na tu teritoriju dovede neki novi KFOR ili SFOR.

Zašto ovo traži navedeni Sulejman Ugljanin nikome nije u svetu jasno sem njegovim mentorima iz Sarajeva oličenim u Bakiru Izetbegoviću i njegovoj družini. Preko Sulejmana Ugljanina i još par propalih političara  muslimana sa teritorije Raške, Izetbegović pokušava da ucenjuje Srbiju da odustane od podrške Republici Srpskoj, da prekine specijalne veze i naprosto ostavi taj deo srpskog naroda pod uticaj politike Bakira Izetbegovića.

Mali je igrač, rekli bi smo pešak, navedeni Sulejman Ugljanin da bi on čak i smislio takve sulude ideje. On uza sebe ima par budaletina kojima ni rođene porodice ne veruju i ne bi glasale za njega. Njegov najbliži saradnik je  sad već u svetskim razmerama čuveni šarlatan Esad Džudžević koji je radi udvaranja turskom rukovodstvu promenio ime u Esad Džudžo. Obavešteni izvori navode da su Esad Džudžo ex Džudžević i Sulejman Ugljanin do sada napisali 131 pismo podrške turskom predsedniku Erdoganu. Zašto.

Turska obaveštajna služba MIT na čijem se čelu nalazi vrsni obaveštajac Hakan Fidan, čovek od izuzetnog poverenja predsednika Erdogana raspolaže potuno pouzdanim podacima da su Sulejman Ugljanin i Esad Džudžo ex Džudžević samo u zadnjih sedam godina primili od fondacije Fetulaha Gulena nekoliko miliona dolara. Da podsetimo turski predsednik optužuje upravo sponzora Ugljanina i Džudže ex Džudževića da je  odgovoran i da je finansirao pokušaj državnog udara prošle godine u Turskoj.

Tako se taj bosanski lonac o kome smo govorili u ovom tekstu zakuvava rekli bismo sam od sebe. Nekada muslimani sada Bošnjaci ili šta su već, kao da sede u tesnim odelima i odorama. Svi bi oni počevši od Bakira Izetbegovića pa do Sulejmana Ugljanina da malo čupnu još srpske zemlje ili da pozavade narode.

Sulejman Ugljanin je svojim poslednjim izjavama svesno ili nesvesno ušao u zonu kada ga bezbedonosne službe Republike Srbije moraju na neki način upozoriti da je igranje sa ustavnim poretkom zemlje veoma opasna igra.

Ugljanin kao da ne čita novine i ne gleda štampu, ili je potpuno neinformisan u nekakvom svom suludom svetu. Španija je upozoravala Kataloniju da ne radi to što je uradila, jer joj separatizam neće proći. Katalonci nisu  poslušali pa su se poigrali ustavom Španije. To je jaka i pravno uređena zemlja a separatisti koji su se usudili da naruše ustavni poredak Španije sada čuče po nekim zabitima, neki su u zatvoru a neki u Briselu u sedištu EU, valjda traže podršku onih kojima su pisali o neophodnosti samostalne Katalonije. Samo što ti što su ih ohrabrivali sada ćute.

Ugljaninu treba da je jasno da je Srbija samo jednom mogla biti izigrana i to po pitanju Kosova i Metohije i da svaki drugi ne pokušaj već i pomisao na cepanje zemlje treba da bude sankcionisan u samom korenu.

Možda Ugljanin i priželjkuje da ga vlasti uhapse kako bi sebe pretstavio kao političkog protivnika koji je eto pod torturom. No sa Srbijom se ne valja igrati. Njegova sreća je da nema podršku za svoje zahteve ni u svojoj porodici. Vrlo brzo on će biti na smeću nekih propalih kvazi političara koji su probali da se bave pogrešnom politikom.

Ili je on nekakav probni balon Bakira Izetbegovića koga će se sin Alije Izetbegovića rado odreći čim zagusti. Uostalom svaki obaveštajac će vam reći da je njihov učitelj Alija Izetbegović pre podne pregovarao o miru a popodne započinjao ratove. Ovoga puta to im neće proći ma ko stajao iza njih.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *