FOTO: PROFIMEDIA

Jedan od dvojice ubijenih muškaraca u mafijaškom obračunu u Nemačkoj navodno je bio doušnik Savezne kancelarije kriminalističke policije Nemačke, zbog čega je upravo ova policija preuzela istragu, pišu tamošnji mediji.

Od kada je u nemačkom gradu Forst u pokrajini Brandenburg došlo do dvostrukog ubistva i ranjavanja crnogorskih i srpskih državljana, u medijima su se pojavile mnogobrojne teorije o tome šta bi mogao da bude motiv ubistva – da je reč o nastavku rata crnogorskih kriminalni grupa koje su u sukobu godinama, da je meta napada bio zapravo ranjeni Vesković i to zbog osvete zbog ubistva Blaža Đurovića, da je po sredi zapravo trgovina narkoticima i prevlast na nemačkom tržištu…

Međutim, nemački portal Markiše Algemajne Cajtung izneo je novu tvrdnju pozivajući se na neimenovane izvore, da je jedan od ubijenih bio doušnik kriminalističke policije u Nemačkoj.

FOTO: PROFIMEDIA

Kako je ubijeni Mijović u Nemačku stigao tek pre petnaestak dana, pretpostavlja se da bi to mogao biti Nikola Jovanović zvani Debeli, mada ova informacija nije zvanično potvrđena, već je bazirana na pretpostavkama.

FOTO: PROFIMEDIA

Navodi da su se ubijeni nalazi na listi za odstrel jedne kriminalne grupe, te da je to i razlog likvidacije, ali i da činjenica da su se krili u napuštenoj kući ukazuje na tu tezu. Prema podacima policije, ubijeni i ranjeni su bezbednosno interesantna lica i navodno su bliski škaljarskom klanu.

Zapaljeno oružje

Nemačka policija pronašla je nekoliko komada oružja u šumi nedaleko od mesta gde se dogodilo ubistvo. Pažnju meštana privukao je šumski požar, a potom je ustanovljeno da je reč o oružju koje je najverovatnije korišćeno u ubistvu. Ovaj portal preneo je da je reč o oružju sa prigušivačima, ali drugi detalji nisu obelodanjeni.

Ubiijeni Darko MijovićFOTO: PRIVATNA ARHIVA / FACEBOOK
Ubiijeni Darko Mijović

Inače, ovakav sistem prepoznatljiv je poptis u obračunu crnogorskih klanova koji su u sukobu od kraja 2014. godine, a koje se iz Crne Gore prelilo i na druge evropske države. Nakon ubistva ili pokušaja ubistva, automobili i oružje korišćeni u napadu gotovo uvek bivaju zapaljeni kako bi se uništili tragovi.

Alan KožarFOTO: FOTO: VIJESTI.ME, SAVO PRELEVIĆ / RAS SRBIJA
Alan Kožar

Podsećanja radi, u krvavom piru ubijeni su Baranin Nikola Jovanović i Cetinjanin Darko Mijović, od ranije poznat crnogorskoj policiji i javnosti, ranjeni su Miloš Vesković i Miloš Pavićević. Mediji su ih označili kao pripadnike škaljarskog klana, odnosno ogranku kojim rukovodi Alan Kožar.

Blic.rs