Nemačko znanje u našoj sajber zaštiti

МИНИСТАР ПОПОВИЋ ПОСЕТИО ЦЕНТАР ЗА САЈБЕР БЕЗБЕДНОСТ ДОЈЧЕ ТЕЛЕКОМА: СРПСКИ ИНЖЕЊЕРИ ЋЕ ПРИМЕЊИВАТИ НЕМАЧКО ЗНАЊЕ У ОБЛАСТИ САЈБЕР ЗАШТИТЕ

Министар за иновације и технолошки развој, Ненад Поповић, посетио је Центар за сајбер безбедност Дојче Телекома у Бону и том приликом разговарао са потпредседником ове компаније за сајбер безбедност, Томасом Черзихом.

Поповић и Черзих разговарали су о ризицима од сајбер напада на државне структуре, привреду, критичну инфраструктуру и грађане.

„То је област у којој Дојче телеком има велико искуство, будући да је Центар за сајбер безбедност ове компаније један од главних центара за пружање сајбер заштите немачким државним структурама“, рекао је Поповић.

Он је навео да компанија Дојче Телеком има један од најсавременијих центара за сајбер безбедност у Европи и да Србија настоји да имплементира знање немачких инжењера из области сајбер заштите.

„Компанија Дојче Телеком прати најзначајније трендове у сајбер свету. Они су водећа компанија у развоју комуникационих и информационих технологија које дигитално обликују свет са иновативним решењима за приватне и пословне кориснике“, изјавио је Поповић.

Он је додао да је познавање метода и мера које се у овој компанији увелико примењују од изузетног значаја за спречавање хакерског угрожавања интернет простора и да је то искуство веома значајно за Србију.

„Немачка има најсавременија достигнућа у области праћења стања и заштите сва три стуба безбедности, државе, привреде и грађана и сигуран сам да ће наши инжењери у сарадњи са својим колегама из Немачке успети да створе безбедно радно окружење у свету савремених технологија“, изјавио је Поповић.

Он је навео да је на састанку посебна пажња усмерена на превенцију и информисање грађана и компанија о претњама, као и начинима како могу адекватно да се заштите од сајбер претњи.

Министар за иновације и технолошки развој изразио је очекивање да ће представници компаније Дојче Телеком ускоро посетити Србију, како би пренели знање својим колегама и упознали се са потенцијалом српске ИТ заједнице.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *