NEOBIČAN SLUČAJ U BEOGRADU: Devojka došla sa bolovima u stomaku u urgentni, lekari ostali u šoku i odmah ODJURILI U SALU!

Mlada Beograđanka (19) došla je u beogradski Urgentni centar zbog jakih bolova u stomaku, a nekoliko sati kasnije postala je majka.

Doktore UC prošli petak iznenadio je nesvakidašnji događaj – kada je 19-godišnja devojčica zatražila hitnu medicinsku pomoć zbog nepodnošljivih bolova u stomaku, niko od prisutnih nije pomislio da će se u narednim satima prostorije Hitne službe pretvoriti u porodilište.

– Devojka je u pratnji porodice došla u petak popodne u Urgentni centar. Žalila se na jake bolove u stomaku. Mešutim, kada su doktori počeli da je pregledaju, shvatili su da se mlada devojčica porađa – kaže izvor upućen u slučaj.

Kako je porođaj već počeo, nije bilo vremena da je prevezu u najbližu ginekološku kliniku, doktori UC odmah su počeli sa pripremama.

Osim devojčice koja je tvrdila da nije znala da je u drugom stanju, to izgleda nije znala ni njena porodica koja je u šoku posmatrala događaj.

– Ljudi nisu znali šta ih je snašlo, nisu mogli da poveruju da se ovaj gotovo filmski scenario dešava upravo njima – kaže izvor.

Nakon porođaja, majka i beba su odmah prebačene na Kliniku za ginekologiju i akušerstvo KCS. Kako objašnjava izvor upućen u slučaj, mlada mama je u dobrom stanju otpuštena iz GAK „Višegradska“, dok se beba i dalje nalazi pod budnim okom lekara te klinike.

Ovo nije prvi slučaj da porodilja neposredno pred porođaj sazna da je trudna. U decembru prošle godine jedna Čačanka došla je na Urgentno odeljenje Opšte bolnice zbog jakih bolova i to u pratnji supruga.

– Kada sam počela da je pregledam, videla sam da je žena počela da se porađa. Nismo imali vremena da je šaljemo u porodilište, već sam uz pomoć troje kolega sa urgentnog odeljenja obavila porođaj – ispričala je tada doktorka koja je primila pacijentkinju.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *