Neposlušni Tramp u CIA mreži!

IZ UGLA SLUŽBE DRŽAVNE BEZBEDNOSTI

 

Neposlušni Tramp u CIA mreži!

 

Donald Tramp inače težak  oko 5 milijardi dolara, može da bude opozvan zbog siće od 30 000 dolara za prostitutke

Piše: Boža Spasić

Dakle, Rusi ga doveli na vlast, porodica mu korumpirana, on vrdao sa porezima i na kraju američki predsednik može da padne zbog par prostitutki sa kojima se zabavljao u  nekom od svojih hotela

 

Kolika je moć tajnih službi govori klasičan uzorak veoma neizvesne sudbine američkog  predsdenika Donalda Trampa. Od tog 20. januara 2017, od kada je položio zakletvu Donald Tramp se nalazi u kontinuiranom i nemilosrdnom ratu sa kompletnom bazbednosnom administracijim SAD. Ovo je praktično prvi put da analitičari mogu bez ikakvih dvoumljenja pratiti sukob   jedne od najznačajnijih svetskih ličnosti u političkoj moći i nekoliko njegovih obaveštajnih i unutrašnjih što javnih što tajnih službi.

Bez ikakve dileme, Donald Tramp nije po meri ni CIA ni FBI. Još nije stupio na dužnost a ove američke bezbednosne službe su počele da mu podmeću prepreke, koje su za sada skupo koštale gotovo sve koji se kreću oko Trampa, ali on se još drži.

Očito da obaveštajni sistem SAD je mnogo lakše manipulisao i iz prikrajka upravljao državom u vreme Bila Klintona i Baraka Obame nego Donalda Trampa. I Klinton a posebno Obama bili su obični pioni obaveštajnih sistema SAD, kojima je  služba upravljala pomoću svojih analitičkih i operativnih informacija, usmeravanja i stvaranja takozvanih lobističkih jezgra iz kojih se u stvari vodi politika SAD.

Tajne službe i jesu tajne zato što uvek imaju nešto što drugi nemaju. Da li će tajne službe to iskoristiti i na koji način zavisi od moći ne samo šefova tajnih službi već i od uticajnih grupa koje upravljaju tajnim poslovima ne samo u SAD nego i u drugim delovima sveta.

Bili Klinton, od koga je tajna služba stvorila idealnog predsednika upravo je postao „buđavi Bili“ na tajnim podacima kada je bezbednosni sistem SAD želeo da ga stavi pod svoju potpunu kontrolu. FBI i NOS kao deo CIA, su aktivno prikupljali podatke o korupcionaškim poslovima Bila i Hilari Klinton. No ono što je posebno zanimalo tajne policije je njegova bahatost u ponašanju sa devojkama i ženama koje su radile u Beloj kući. Onog momenta kada je tajna policija SAD procnila da Klintona treba staviti mnogo jače pod kontrolu, procurile su informacije o aferi sa Monikom Levinski i ostalim mladim damama koje je Klinton jurio po toaletima i ormanima  u Vašingtonu.

Naivni Bili Klinton nije moga ni da sanja da je svaku njegovu svinjariju sa devojkama tajna policija imala na dlanu i da je bilo pitanje momneta kada će ih pustiti u javnost. Klinton do tada idealni predsednik postao je običan lažov i bitanga koja je lagala naciju da to što vide ustavari ne vide.

Nakon toga Klinton je bio uspešan pion tajnih i apokrifnih američkih grupa koje ustvari upravljaju delom totalnih kriza u svetu pa i samim SAD.

Obamina mladost o kojoj je CIA sve znala, učinila je Baraka Obamu, prvog crnca predsednika SAD, u običnu marionetu i to belačke grupe iz bezbednosnih službi.

Donalad Tramp nije ništa naučio iz iskustva svojih prethodika. Nije očistio tajnu službu i FBI od onih ljudi, šefova, operativaca koji su se utemeljili u sistem SAD. Niko nije dočekan na nož od strane tih tajnih policija u istoriji SAD kao Donald Tramp. Tokom izborne noći kada je bilo jasno da je oduvao Hilari Klinton iz štaba CIA u Lengliju već su krenule glasine da se Rusija meša u izbore i favorizovali Trampa naspram Hilari Klinton.

Tajnim službama nije bilo sveto ni to što će kompromitovati sopstvenu zemlju tim tvrdnjama, jer ako su to najače i najosposobljenije tajne policije na svetu kako su im se ruski FSB i ostali delovi ruskog obaveštajnog aparata uvukli u glasačke kutije širom SAD.

Ubi se Tramp dokazujući da ga Rusija nije dovela na vlast no ništa ne pomaže. Iako se mislilo da je taj sukob Trampa i FBI i CIA utišan jer je Tramp smenio sve što je mogao da smeni u ovoj američkoj bezbednosnoj zajednici, nedovoljno je, jer, Tramp ne razume sistem funkcionisanja tajnih policija. Dakle, Rusi ga doveli na vlast, porodica mu korumpirana, on vrdao sa porezima i na kraju američki predsednik može da padne zbog par prostitutki sa kojima se zabavljao u  nekom od svojih hotela.

Tako  je ovih dana ta čudna i nejasna Amerika batalila političke razloge za smenu Trampa i dokopala se nekog portira koji se zove Dino Sađudin, koji je bio portir  u Trampovoj kuli u Njujorku i kao takav agent FBI koji tvrdi da je Tramp tu bahanalisao sa prostitutkama i da ih je on Dino plaćao po završetku posla.

Mogućnost da američki predsednik padne zbog nekih 30 hiljada dolara koje je plaćao tim prostitutkama je sve izvesnija. Donald Tramp inače težak  oko 5 milijardi dolara može da  bude opozvan zbog siće. To je za široku publiku priča. Za  ozbiljne analitičare Donald Tramp je u neku ruku neposlušni predsednik koji ume da  iskrivi u celosti analize CIA, NOS, FBI i tera svoju politiku. To mu obaveštajne službe neće oprostiti.

Uopšteno delovanje obaveštajnih službi se procenjuje u zadnjih tridesetak godina kao ključno ne samo uticajem već i konkretnim događajima. Tržište informacija i dezinformacija, doušnike i agente možete pronaći kao u prodavnici dečijih igračaka a cena je veoma pristojna. Ako CIA ima budžet od nekih 20 milijardi dolara, možemo samo zamisliti šta sve i koga može kupiti u svetu.

No, i mnoge finansijiski slabostojeće službe imaju neverovatna uticaj u čitavom svetu. Njihova jačina zavisi od tajnosti i obilja tajnih informacija kojima raspolažu. Praktično tajne službe vode totalni rat protiv svih. Informacije koje imaju, čine ih jakim, nemilosrdnim i sa izraženom željom svih da budu kako bi smo to rekli dobri sa njom.

Takva situacija je i na našem prostoru. Još od osnivanja Udbe, stvorena je realna slika da je Udba svemoćna i sveznajuća. Tako je bilo. Ko je bio taj u to vreme ko bi odbio da da informaciju Udbi. Udba se pitala za sve, iz aparata za zaštitu naroda, pretvorila se u aparat za kontrolu naroda. Taj deo je trajao sve do  prvog jula 1966. godine kada je Udba pokušala da stvari stavi u tzv. totalnu kontrolu. Tog jula se jedan deo vlasti obračunao sa bezbednosnom službom Jugoslavije na način što su neki smenjeni, a neki pohapšeni. Smenjeni su Aleksandar Ranković, Svetislav Stefanović, Srba Savić, Vojin Lukić, Selim Numić, Milan Đoković, Gvozden Predojević i još  oko hiljadu načelnika, operativaca i tehničara Udbe.

I srpska tajna policija, BIA, ima  moćno oružije koje imaju CIA, MI 6, FSB, TRT i druge, a to je tajna. Tajna, tajni podatak do koga se došlo ili tajnim prisluškivanjem, praćenjem ili snimanjem tako moćnim metodama rada svih tajnih policija.

Tajne službe otvaraju te tajne podatke samo onog momenta kada od njih zatraži politika ili kada povedu sopstveni rat čini se nekada i sami sa sobom. I na  plenumu na Brionima, kada se partija obračunavala sa Udbom, deo udbaša se obračunavao sa drugim udbašima.

Ima mnogo tzv. udbaških lešinara, dakle onih koji tragaju za svim tajnama Udbe. A zapravo deo tih tajni, pojedini pripadnici tajnih policija ukoliko ih nisu stavili na papir nikada nije više validna tajna. Naravno da je u tom ratu često puta potegnuto ono što se radi sada sa Trampom u SAD.

Više vredi informacija o nekoj švaleraciji, korupcionom poslu, nestašnoj deci funkcionera, nego informacija o državnoj tajni. No praksa je pokazala da naše tajne službe mnogo kavalitetnije i odgovornije obavljaju svoje poslove nego tajne službe zapada. Čak je vrednost podataka mnogo različita. Ono što FBI zna o švaleracijama Trampa u Njujorku, naša BIA takav podatak o šveleraciji bilo koga funkcionera ne bi mogla da proda ni na buvljaku.

Kad je umro predsednik Tito, nastupila je inflacija informacija o pokojnoj Jovanki Broz. Već nakon tih prvih informacija u našu SDB je stiglo naređenje da bilo kakav podatak, priča, agentski izveštaj o Jovanki Broz se ima ignoristai a beleške nikako pisati. Šta bi FBI dao za takve informacije koje smo mi eto ignorisali. Ili kako bi to naš narod rekao nikad ne znaš da Ii je gora Udba na Istoku ili Zapadu. Ili otvoreno pitanje imaju li amerikanci svoju Udbu? Imaju naravno, ali im to još niko nije javio.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *