NESTAO MILO ĐUKANOVIĆ: Niko ne zna gde je predsednik CG!

Đe je Milo, kad se vraća, zna li on uopšte što se dešava? Rečenica je koja se ovih dana često izgovara u komšijskoj zemlji, a onda obično usledi konstatacija da se sakrio u mišju rupu jer se prvi put uplašio naroda…

Naime, već skoro mesec dana traje najveća kriza u istoriji Crne Gore, reke ljudi svakog dana i u svim gradovima na ulici izražavaju svoj revolt, a gotovo isto toliko prvi čovek te države, Milo Đukanović, nije u zemlji! Navratio je samo jedne subote da bi stavio potpis na sramni zakon kojim se od SPC otimaju svetinje, a potom nestao. Novogodišnje praznike proveo je, sudeći po fotografijama koje su se pojavile, u jednom prestižnom hotelu u Majamiju, a naši izvor iz Crne Gore kažu da je sa suprugom i trenutno u Americi, gde njegov sin Blažo i njegova žena provode medeni mesec.

  • On i supruga, kako je Milo ispričao premijeru Markoviću i funkcionerima DPS-a, prave društvo sinu i snajki, a taj aranžman su, rekao im je, rezervisali još letos, pa se nekako, eto slučajno, poklopio sa aktuelnim dešavanjima – kaže naš izvor iz Podgorice.
  • Milo se pravi mrtav dok traje najveća kriza njegove vlasti ikada. Nada se da će proći i da će onda moći mirno da se vrati. Na sličan način se i kralj Nikola nadao kada je napustio zemlju pred Austrougarima, da će se nakon što okupacija prođe mirno vratiti u zemlju i svojim kraljevskim aktivnostima. Narod je ipak mislio malo drugačije. Nije isključeno da slična sudbina zadesi i Đukanovića – smatra Marko Kovačević iz Demokratskog fronta.
  • Marko Milačić iz Prave Crne Gore podseća da je Đukanović pre protesta, čim je počela priča o zakonu, onima koji su se protivili poručio: „Ne zalećite se“.
  • Tada sam mu poručio da se ne zalećemo mi nego on i da ga čekamo da nam izađe na crtu! A on je pobegao! Pobegao je od svog naroda i zbog straha, i od sramote. Da je čist i da je u pravu, bio bi u svojoj zemlji u trenutku kada tu mora biti svaki čovek, a kamoli predsednik, branio bi zakon. Narod Crne Gore ga čeka, pošto je on potpisao zakon na rođendan Svetog Vasilija, da se suoči s nama – navodi Milačić.
  • Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *